Sinaasappeltaart

Heerlijke sinaasappelcake met een vulling en topping van romige sinaasappelcrème en schijfjes sinaasappel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties
Topping:
Boter crème:
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de 140 gr boter, 200 gr suiker en vanillesuiker romig met een mixer. Rasp de sinaasappel en pers het sap uit, bewaar een ½ eetlepel rasp voor de botercrème, voeg de rest van de rasp en het sinaasappelsap toe aan het botermengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix er ook doorheen.

 Meng de bloem, bakpoeder, maïzena en zout door elkaar in een aparte kom. Doe dit bloemmengsel beetje bij beetje bij het botermengsel tot het is opgenomen. Voeg dan beetje bij beetje de karnemelk toe en mix tot een glad beslag.

 Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag hierin en bak de sinaasappeltaart ca. 35 tot 40 minuten tot hij gaar is, check dit met een sateprikker. Laat hem daarna afkoelen.

 Boen ondertussen de sinaasappel voor de topping goed schoon en snijd in schijfjes. Breng een pannetje met 250 ml water aan de kook samen met 200 gr witte basterdsuiker. Kook zachtjes de schijfjes sinaasappel hier 15 minuten, kook ze niet te hard of te lang anders gaan ze stuk. Laat ze uitlekken op een bord en goed afkoelen.

 Mix voor de botercrème de boter met poedersuiker en sinaasappelrasp romig met een mixer. Voeg de roomkaas toe en mix er ook door. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Verdeel een deel van de sinaasappel botercreme over de bodem en leg de andere helft er weer op. Besmeer ook de bovenzijde van de taart. Leg de plakken sinaasappel erop en garneer met amandel.

 Tip: bewaar de sinaasappeltaart in de koelkast en haal hem een half uurtje voor serveren eruit. Bewaar maximaal 4 dagen. De sinaasappelschijfjes zijn eetbaar, gebruik wel biologische sinaasappel.

62 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.