Vegan regenboog summer rolls met pindasaus

Deze vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen, ook wel springrolls genoemd, zijn een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Hoofdgerecht 30 min stuks

ingrediënten

voor 12 stuks

Pindasaus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de komkommer en mango in dunne reepjes. Scheur de sla in kleine stukjes en snijd de radijsjes in plakjes. Laat de rijstvellen één voor één 30 seconden weken in warm water. Leg ze op een plank of bord en leg wat van de vulling iets voor het midden. Begin met wat sla, komkommer en mango reepjes, wortel, radijsjes en bestrooi met een paar pinda’s. Besprenkel met een paar druppels limoensap. Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op. Leg aan de kant en herhaal dit met de rest.

  2. Maak ook de pindasaus. Verwarm de kokosmelk met de basterdsuiker in een pannetje. Voeg dan de sojasaus, pindakaas en sambal toe en laat iets indikken. Proef of de saus goed op de smaak is en serveer met de regenboog summerrolls.

  3. Rijstvellen zijn dunne harde glutenvrije vellen die zacht worden in water. Ze zijn te koop bij de grotere supermarkten zoals AH of bij de toko.

Heeft het gesmaakt?
146 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!