Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Regenboog summerrolls met pindasaus

Deze vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen zijn een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Ingrediënten
  • 12 rijstvellen
  • ½ komkommer
  • 1 kropje little gem sla
  • 3 eetlepels gehakte pinda’s
  • 50 gr wortel (peen julienne)
  • 1 limoen
  • 1 mango
  • 6 radijsjes
Pindasaus:
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels donkere sojasaus (bv kikkoman)
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 3 a 4 eetlepels pindakaas
  • 125 ml kokosmelk

Bereiding
Snijd de komkommer en mango in dunne reepjes. Scheur de sla in kleine stukjes en snijd de radijsjes in plakjes. Laat de rijstvellen één voor één 30 seconden weken in warm water. Leg ze op een plank of bord en leg wat van de vulling iets voor het midden. Begin met wat sla, komkommer en mango reepjes, wortel, radijsjes en bestrooi met een paar pinda’s. Besprenkel met een paar druppels limoensap. Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op. Leg aan de kant en herhaal dit met de rest.

Maak ook de pindasaus. Verwarm de kokosmelk met de basterdsuiker in een pannetje. Voeg dan de sojasaus, pindakaas en sambal toe en laat iets indikken. Proef of de saus goed op de smaak is en serveer met de regenboog summerrolls.

Rijstvellen zijn dunne harde glutenvrije vellen die zacht worden in water. Ze zijn te koop bij de grotere supermarkten zoals AH of bij de toko.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×