Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rendang met gehaktballetjes

Een snelle variant op de Indonesische rendang met gehaktballetjes en gewokte groenten.

Ingrediënten
  • 500 gr rundergehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 boemboe rendang
  • 300 gr rijst
  • 500 gr Oosterse wokgroenten
  • 100 gr shiitakes (of champigons)
  • 3 eetlepels pinda’s (ongezouten)
  • Gebakken uitjes voor de garnering
  • wokolie
  • Kroepoek voor er bij

Bereiding
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper en zout. Als het nog erg nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de balletjes rondom mooi bruin. Voeg de boemboe en de aangeven hoeveelheid water toe en roer glad. Laat de saus met de gehaktballetjes ca 20 min zonder deksel sudderen. Kook ondertussen de rijst gaar.

rendang_gehaktballetjes_01.jpg
rendang_gehaktballetjes_02.jpg
rendang_gehaktballetjes_03.jpg

Bak ook de wokgroenten met wat wokolie in een pan samen met de in plakjes gesneden shiitakes. Als de groenten bijna klaar zijn schep je de pinda’s er door. Als de rendang saus wat is ingedikt serveer je deze met de rijst en gebakken groenten. Maak het gerecht af met wat gebakken uitjes en kroepoek.

Beoordeling (45 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×