Rendang met gehaktballetjes

Een snelle variant op de Indonesische rendang met gehaktballetjes en gewokte groenten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper en zout. Als het nog erg nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de balletjes rondom mooi bruin. Voeg de boemboe en de aangeven hoeveelheid water toe en roer glad. Laat de saus met de gehaktballetjes ca 20 min zonder deksel sudderen. Kook ondertussen de rijst gaar.

 Bak ook de wokgroenten met wat wokolie in een pan samen met de in plakjes gesneden shiitakes. Als de groenten bijna klaar zijn schep je de pinda’s er door. Als de rendang saus wat is ingedikt serveer je deze met de rijst en gebakken groenten. Maak het gerecht af met wat gebakken uitjes en kroepoek.

89 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!