Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rendang met gehaktballetjes

Een snelle variant op de Indonesische rendang met gehaktballetjes en gewokte groenten.

Ingrediënten
  • 500 gr rundergehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 boemboe rendang
  • 300 gr rijst
  • 500 gr Oosterse wokgroenten
  • 100 gr shiitakes (of champigons)
  • 3 eetlepels pinda’s (ongezouten)
  • Gebakken uitjes voor de garnering
  • wokolie
  • Kroepoek voor er bij

Bereiding
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper en zout. Als het nog erg nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de balletjes rondom mooi bruin. Voeg de boemboe en de aangeven hoeveelheid water toe en roer glad. Laat de saus met de gehaktballetjes ca 20 min zonder deksel sudderen. Kook ondertussen de rijst gaar.

Bak ook de wokgroenten met wat wokolie in een pan samen met de in plakjes gesneden shiitakes. Als de groenten bijna klaar zijn schep je de pinda’s er door. Als de rendang saus wat is ingedikt serveer je deze met de rijst en gebakken groenten. Maak het gerecht af met wat gebakken uitjes en kroepoek.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×