Ga naar de inhoud
Rendang met gehaktballetjes

Rendang met gehaktballetjes

Een snelle variant op de Indonesische rendang met gehaktballetjes en gewokte groenten.

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr rundergehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 boemboe rendang
  • 300 gr rijst
  • 500 gr Oosterse wokgroenten
  • 100 gr shiitakes ( of champigons )
  • 3 eetlepels pinda's ( ongezouten )
  • Gebakken uitjes voor de garnering
  • wokolie
  • Kroepoek voor er bij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper en zout. Als het nog erg nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de balletjes rondom mooi bruin.


  2. Voeg de boemboe en de hoeveelheid water toe die op de boemboe verpakking staat (en evt. kokosmelk) en roer glad. Laat de saus met de gehaktballetjes ca. 20 minuten zonder deksel sudderen. Kook ondertussen de rijst gaar.


  3. Bak ook de wokgroenten met wat wokolie in een pan samen met de in plakjes gesneden shiitakes. Als de groenten bijna klaar zijn schep je de pinda’s er door. Als de rendang saus wat is ingedikt serveer je deze met de rijst en gebakken groenten. Maak het gerecht af met wat gebakken uitjes en kroepoek.