Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rendang met gehaktballetjes

Een snelle variant op de Indonesische rendang met gehaktballetjes en gewokte groenten.

Ingrediënten
  • 500 gr rundergehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 boemboe rendang
  • 300 gr rijst
  • 500 gr Oosterse wokgroenten
  • 100 gr shiitakes (of champigons)
  • 3 eetlepels pinda’s (ongezouten)
  • Gebakken uitjes voor de garnering
  • wokolie
  • Kroepoek voor er bij

Bereiding
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper en zout. Als het nog erg nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de balletjes rondom mooi bruin. Voeg de boemboe en de aangeven hoeveelheid water toe en roer glad. Laat de saus met de gehaktballetjes ca 20 min zonder deksel sudderen. Kook ondertussen de rijst gaar.

rendang_gehaktballetjes_01.jpg
rendang_gehaktballetjes_02.jpg
rendang_gehaktballetjes_03.jpg

Bak ook de wokgroenten met wat wokolie in een pan samen met de in plakjes gesneden shiitakes. Als de groenten bijna klaar zijn schep je de pinda’s er door. Als de rendang saus wat is ingedikt serveer je deze met de rijst en gebakken groenten. Maak het gerecht af met wat gebakken uitjes en kroepoek.

Beoordeling (42 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal