
Rendang met gehaktballetjes
Een snelle variant op de Indonesische rendang met gehaktballetjes en gewokte groenten.
45 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
500 gr rundergehakt
-
3 eetlepels paneermeel
-
1 ei
-
peper en zout
-
1 boemboe rendang
-
300 gr rijst
-
500 gr Oosterse wokgroenten
-
100 gr shiitakes ( of champigons )
-
3 eetlepels pinda's ( ongezouten )
-
Gebakken uitjes voor de garnering
-
wokolie
-
Kroepoek voor er bij
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper en zout. Als het nog erg nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de balletjes rondom mooi bruin.
-
Voeg de boemboe en de hoeveelheid water toe die op de boemboe verpakking staat (en evt. kokosmelk) en roer glad. Laat de saus met de gehaktballetjes ca. 20 minuten zonder deksel sudderen. Kook ondertussen de rijst gaar.
-
Bak ook de wokgroenten met wat wokolie in een pan samen met de in plakjes gesneden shiitakes. Als de groenten bijna klaar zijn schep je de pindaās er door. Als de rendang saus wat is ingedikt serveer je deze met de rijst en gebakken groenten. Maak het gerecht af met wat gebakken uitjes en kroepoek.
Heeft het gesmaakt?
103 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 650
- vet 35 gr
- verzadigd vet 12 gr
- koolhydraten 55 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 30 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker