Ga naar de inhoud
Boemboe rendang

Boemboe rendang

Maak zelf makkelijk een kruidenpasta / boemboe voor rendang met ingrediënten uit de supermarkt, een heerlijke basis voor Indische rendang

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor kilo vlees

  • 100 gr uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 theelepels laos ( galangal )
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • ½ tot 1 rode peper
  • Snuf gemalen kruidnagels
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 7 macademia noten ( of kemiri noten )
  • 1 eetlepel ketjap

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de uien, knoflook en gember grof en doe in een keukenmachine. Voeg de macadamianoten toe en hak dit kort doorelkaar. Voeg de kruiden zoals loas, korianderzaad, kaneel, komijn, kruidnagel en de rode peper toe. Mix door elkaar tot een puree, je kunt deze naar smaak heel fijn of wat grover laten.


    boemboe rendang www.leukerecepten.nl boemboe rendang www.leukerecepten.nl boemboe rendang www.leukerecepten.nl
  2. Doe dan de olie en ketjap er bij en mix nogmaals goed doorelkaar. Gebruik de rendang boemboe meteen of bewaar hem goed afgesloten in een potje in de koelkast.