Boemboe rendang

Maak zelf makkelijk een kruidenpasta / boemboe voor rendang met ingrediënten uit de supermarkt, een heerlijke basis voor Indische rendang

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 1 kilo vlees

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de uien, knoflook en gember grof en doe in een keukenmachine. Voeg de macadamianoten toe en hak dit kort doorelkaar. Voeg de kruiden zoals loas, korianderzaad, kaneel, komijn, kruidnagel en de rode peper toe. Mix door elkaar tot een puree, je kunt deze naar smaak heel fijn of wat grover laten.

  2. Doe dan de olie en ketjap er bij en mix nogmaals goed doorelkaar. Gebruik de rendang boemboe meteen of bewaar hem goed afgesloten in een potje in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
321 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!