
Rijstkoekje met chocolade en pindakaas
Deze glutenvrije snack is gemaakt met rijstwafels en zijn niet zo ongezond als ze eruit zien, maar vooral ook erg lekker.
20 M + 30 M
Ingrediƫnten
Voor stukjes
-
1 eetlepel pindakaas ( + extra voor er overheen )
-
35 gr rijstwafels ( (ca 5 stuks) )
-
120 gr pure chocolade
-
50 gr gedroogde cranberry's
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verkruimel de rijstwafels in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain marie en voeg hier de pindakaas aan toe als de chocolade gesmolten is. Voeg dan ook de cranberryās toe en meng goed. Verdeel de chocolade over de rijstwafel stukjes en goed om met een lepel zodat alle stukjes rijstwafel onder de chocolade zitten.
-
Neem nu een platte schaal, leg een stuk bakpapier erin en verdeel je mengsel hierin. Druk goed aan. Laat dit 30 minuten uitharden in de koelkast. Snijd daarna in stukken en verveel eventueel nog wat pindakaas over de blokjes.
-
Tip: indien je 100% pindakaas gebruikt, van alleen pindaās is de pindakaas vloeibaar. Gebruik je een vaste pindakaas, dan kun je deze even verwarmen in een pannetje met een theelepel olie (zonnebloem of kokos), dan wordt deze ook iets vloeibaarder.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
140 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 132
- vet 8 gr
- verzadigd vet 4 gr
- koolhydraten 13 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 2 gr
- zout 0.01 gr
Ook lekker