Rijstkoekje met chocolade en pindakaas

Deze glutenvrije snack is gemaakt met rijstwafels en zijn niet zo ongezond als ze eruit zien, maar vooral ook erg lekker.

Tussendoortjes 20 min + 30 min

ingrediënten

voor 12 stukjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verkruimel de rijstwafels in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain marie en voeg hier de pindakaas aan toe als de chocolade gesmolten is. Voeg dan ook de cranberry’s toe en meng goed. Verdeel de chocolade over de rijstwafel stukjes en goed om met een lepel zodat alle stukjes rijstwafel onder de chocolade zitten.

  2. Neem nu een platte schaal, leg een stuk bakpapier erin en verdeel je mengsel hierin. Druk goed aan. Laat dit 30 minuten uitharden in de koelkast. Snijd daarna in stukken en verveel eventueel nog wat pindakaas over de blokjes.

  3. Tip: indien je 100% pindakaas gebruikt, van alleen pinda’s is de pindakaas vloeibaar. Gebruik je een vaste pindakaas, dan kun je deze even verwarmen in een pannetje met een theelepel olie (zonnebloem of kokos), dan wordt deze ook iets vloeibaarder.

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
138 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.