Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rijstkoekje met chocolade en pindakaas

Deze glutenvrije snack is gemaakt met rijstwafels en zijn niet zo ongezond als ze eruit zien, maar vooral ook erg lekker.

Ingrediënten
  • 1 eetlepel pindakaas + extra voor er overheen.
  • 35 gr rijstwafels ((ca 5 stuks))
  • 120 gr pure chocolade
  • 50 gr gedroogde cranberry's

Bereiding
Verkruimel de rijstwafels in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain marie en voeg hier de pindakaas aan toe als de chocolade gesmolten is. Voeg dan ook de cranberry’s toe en meng goed. Verdeel de chocolade over de rijstwafel stukjes en goed om met een lepel zodat alle stukjes rijstwafel onder de chocolade zitten.

Rijstkoekjes-met-pindakaas-2-.jpg
Rijstkoekjes-met-pindakaas-3.jpg
Rijstkoekjes-met-pindakaas.jpg

Neem nu een platte schaal, leg een stuk bakpapier erin en verdeel je mengsel hierin. Druk goed aan. Laat dit 30 minuten uitharden in de koelkast. Snijd daarna in stukken en verveel eventueel nog wat pindakaas over de blokjes.

Tip: indien je 100% pindakaas gebruikt, van alleen pinda’s is de pindakaas vloeibaar. Gebruik je een vaste pindakaas, dan kun je deze even verwarmen in een pannetje met een theelepel olie (zonnebloem of kokos), dan wordt deze ook iets vloeibaarder.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette