Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rijstkoekje met chocolade en pindakaas

Deze snack is gemaakt met rijstwafels en zijn zo niet zo ongezond als ze eruit zien, maar vooral ook erg lekker. Pindakaas lovers zullen hier zeker van smullen.

Ingrediënten
  • 1 eetlepel pindakaas + extra voor er overheen.
  • 35 gr rijstwafels ((ca 5 stuks))
  • 120 gr pure chocolade
  • 50 gr gedroogde cranberry's

Bereiding
Verkruimel de rijstwafels in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain marie en voeg hier de pindakaas aan toe als de chocolade gesmolten is. Voeg dan ook de cranberry’s toe en meng goed. Verdeel de chocolade over de rijstwafel stukjes en goed om met een lepel zodat alle stukjes rijstwafel onder de chocolade zitten.

Rijstkoekjes-met-pindakaas-2-.jpg
Rijstkoekjes-met-pindakaas-3.jpg
Rijstkoekjes-met-pindakaas.jpg

Neem nu een platte schaal, leg een stuk bakpapier erin en verdeel je mengsel hierin. Druk goed aan. Laat dit 30 minuten uitharden in de koelkast. Snijd daarna in stukken en verveel eventueel nog wat pindakaas over de blokjes.

Tip: indien je 100% pindakaas gebruikt, van alleen pinda’s is de pindakaas vloeibaar. Gebruik je een vaste pindakaas, dan kun je deze even verwarmen in een pannetje met een theelepel olie (zonnebloem of kokos), dan wordt deze ook iets vloeibaarder.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
Leuk voor de feestdagen!

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Toast met zalm en avocado spread
Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon
Lemon cheesecake toetjes
Karbonade uit de oven met cherrytomaten
Aardappeltorentjes