Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Risotto met mango en rode peper

Deze tropische risotto met een spicy bite is heerlijk met een gebakken visje of salade.

Ingrediënten
  • 170 gr risotto
  • 250 gr mango
  • 1 rode peper
  • 700 ml groentebouillon
  • Klontje boter
  • Scheutje kokosmelk
  • 1 uitje
  • Scheut droge witte wijn
  • 2 stukjes vis
  • Munt om te garneren

Bereiding
Snipper de ui en de rode peper fijn. Fruit deze aan in een beetje boter in een pan. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee tot deze glazig begint te worden. Giet een scheutje witte wijn erbij en laat de rijst deze opnemen.

risotto_mango_00.jpg
risotto_mango_01.jpg
risotto_mango_02.jpg

Voeg vervolgens een soeplepel warme bouillon toe en roer af en toe door en wacht tot deze is opgenomen door de rijst. Herhaal dit nog een paar keer met de bouillon tot de risotto bijna gaar is, dit duurt ca. 20 minuten. Snijd de mango in blokjes en voeg deze de laatste paar minuten toe. Giet een scheutje kokosmelk erbij en voeg een klontje boter toe om het romig te maken.

risotto_mango_03.jpg
risotto_mango_04.jpg
risotto_mango_05.jpg

Bak de vis in een pannetje. Check of de risotto goed is, bij moet zacht zijn maar nog een kleine bite hebben van binnen. Serveer de vis met de mango risotto en garneer met een takje munt.

Beoordeling (20 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm