Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Risotto met mango en rode peper

Deze tropische risotto met een spicy bite is heerlijk met een gebakken visje of salade.

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper de ui en de rode peper fijn. Fruit deze aan in een beetje boter in een pan. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee tot deze glazig begint te worden. Giet een scheutje witte wijn erbij en laat de rijst deze opnemen.

 Voeg vervolgens een soeplepel warme bouillon toe en roer af en toe door en wacht tot deze is opgenomen door de rijst. Herhaal dit nog een paar keer met de bouillon tot de risotto bijna gaar is, dit duurt ca. 20 minuten. Snijd de mango in blokjes en voeg deze de laatste paar minuten toe. Giet een scheutje kokosmelk erbij en voeg een klontje boter toe om het romig te maken.

 Bak de vis in een pannetje. Check of de risotto goed is, bij moet zacht zijn maar nog een kleine bite hebben van binnen. Serveer de vis met de mango risotto en garneer met een takje munt.

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×