Risotto met kip

Makkelijk recept voor romige risotto met gerookte kip en courgette, inclusief een aantal handige tips voor het maken van risotto!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Breng het water in een pannetje aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillon op een klein pitje staan. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie in een pan. Voeg dan de risotto toe en bak deze al roerend 2 a 3 minuutjes tot hij glazig wordt. Blus dan de rijst af met de wijn. Voeg na een paar minuten als de wijn is opgenomen een soeplepel bouillon toe en wacht weer tot deze is opgenomen. Roer af en toe door de rijst. Snijd ondertussen de courgette en eventueel de champignons in stukjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de courgette een paar minuten. Check ondertussen of de risotto niet de droog is en voeg dan wat bouillon toe. Doe de champignons bij de courgette en bak deze ook een paar minuutjes mee.

 Na ongeveer 25 min is de risotto zo ongeveer klaar, hij moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen. Snijd de kip in kleine blokjes en schep door de risotto. Roer ook de courgette en champignons er door. Maak de risotto smeuig door een klont boter en ca 50 gr Parmezaanse kaas toe te voegen. Wacht tot deze gesmolten is en schep dan wat risotto met kip op een bord en garneer met wat extra Parmezaanse kaas. Probeer ook dit basisrecept voor risotto

 

230 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.