Risotto met kip

Makkelijk recept voor romige risotto met gerookte kip en courgette inclusief een aantal handige tips voor het maken van risotto, zodat die altijd lukt.

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng het water in een pannetje aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillon op een klein pitje staan, zodat de warm blijft.

  2. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie in een pan.

  3. Voeg dan de risotto toe en bak deze al roerend 2 à 3 minuutjes tot hij glazig wordt.

  4. Blus dan de rijst af met de wijn. Voeg na een paar minuten als de wijn is opgenomen een soeplepel bouillon toe en wacht weer tot deze is opgenomen. Roer af en toe door de rijst. Herhaal dit tot de bouillon is opgenomen.

  5. Snijd ondertussen de courgette en eventueel de champignons in stukjes.

  6. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de courgette een paar minuten. Doe de champignons bij de courgette en bak deze ook een paar minuutjes mee.

  7. Na ongeveer 25 min is de risotto zo ongeveer klaar. Hij moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen.

  8. Schep de kipreepjes door de risotto. Roer ook de courgette en champignons er door.

  9. Maak de risotto smeuïg door een klont boter en ca. 50 gr Parmezaanse kaas toe te voegen. Wacht tot deze gesmolten is en schep dan wat risotto met kip op een bord en garneer met wat extra Parmezaanse kaas.

  10. Tip: Probeer ook eens dit basisrecept voor risotto en voeg je favoriete ingrediënten toe.

Heeft het gesmaakt?
352 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!