Ga naar de inhoud
Rode uien met tijm uit de oven

Rode uien met tijm uit de oven

Uien met tijm en knoflook uit de oven, leuk als tapas of als bijgerecht

10 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • Zout en peper
  • 100 gr boter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de uien en snijd de onderkant en de bovenkant af. Snijd de uien van boven kruislings in. Snijd de knoflook in dunne plakjes en steek ze in de inkepingen. Steek ook de tijm in de inkepingen. Besmeer de uien met de boter en strooi er wat peper en zout op. Zet de schaal met uien ongeveer 40 min in de oven.