Romige courgiatelle met garnalen

Gezonde avondmaaltijd van courgetteslierten met een romige saus van avocado en roomkaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 2 trosjes trostomaten in een ovenschaal, schenk er een beetje balsamico azijn overheen en strooi er wat peper en zout op. Zet 20 minuten in de oven, tot ze geroosterd zijn.

 Snijd de courgettes in plakken met een kaasschaaf of mes. Snijd er vervolgens dunne slierten van, ongeveer even dik als tagliatelle.

 Prak de avocado en meng met de roomkaas, knoflook en citroensap tot een gladde saus.

 Bak de garnalen gaar in een pan, haal er een paar uit voor de garnering en voeg de avocadosaus, courgetteslierten, peper en zout aan de pan toe. Laat een paar minuten op een laag pitje staan zodat alle ingrediënten goed warm worden.

 Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Serveer de courgetti met wat losse garnalen en de geroosterde tomaten erbovenop en maak af met de geroosterde pijnboompitten.

 Tip: Eet je liever echte pasta in plaats van courgetteslierten, vervang dan de 2 courgettes door 150 gram tagliatelle.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!