
Romige courgiatelle met garnalen
Gezonde avondmaaltijd van courgetteslierten met een romige saus van avocado en roomkaas
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 courgettes
-
200 gr garnalen (gepeld)
-
200 gr trostomaatjes
-
1 avocado
-
1 teentje knoflook
-
2 el roomkaas ( light )
-
Een handje rucola
-
2 el pijnboompitten
-
Een scheutje citroensap
-
Een scheut balsamico azijn
-
snuf peper en zout
Benodigdheden
-
Kaasschaaf (optioneel)
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 2 trosjes trostomaten in een ovenschaal, schenk er een beetje balsamico azijn overheen en strooi er wat peper en zout op. Zet 20 minuten in de oven, tot ze geroosterd zijn.
-
Snijd de courgettes in plakken met een kaasschaaf of mes. Snijd er vervolgens dunne slierten van, ongeveer even dik als tagliatelle.
-
Prak de avocado en meng met de roomkaas, knoflook en citroensap tot een gladde saus.
-
Bak de garnalen gaar in een pan, haal er een paar uit voor de garnering en voeg de avocadosaus, courgetteslierten, peper en zout aan de pan toe. Laat een paar minuten op een laag pitje staan zodat alle ingrediƫnten goed warm worden.
-
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Serveer de courgetti met wat losse garnalen en de geroosterde tomaten erbovenop en maak af met de geroosterde pijnboompitten.
-
Tip: Eet je liever echte pasta in plaats van courgetteslierten, vervang dan de 2 courgettes door 150 gram tagliatelle.
Heeft het gesmaakt?
75 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 400
- vet 25 gr
- verzadigd vet 5 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 7 gr
- eiwit 20 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker