Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige courgiatelle met garnalen

Gezonde avondmaaltijd van courgetteslierten met een romige saus van avocado en roomkaas

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 200 gr garnalen (gepeld)
  • 200 gr trostomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el roomkaas (light)
  • Een handje rucola
  • 2 el pijnboompitten
  • Een scheutje citroensap
  • Een scheut balsamico azijn
  • snuf peper en zout
Benodigdheden
  • Kaasschaaf (optioneel)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 2 trosjes trostomaten in een ovenschaal, schenk er een beetje balsamico azijn overheen en strooi er wat peper en zout op. Zet 20 minuten in de oven, tot ze geroosterd zijn.

Snijd de courgettes in plakken met een kaasschaaf of mes. Snijd er vervolgens dunne slierten van, ongeveer even dik als tagliatelle.

Prak de avocado en meng met de roomkaas, knoflook en citroensap tot een gladde saus.

Bak de garnalen gaar in een pan, haal er een paar uit voor de garnering en voeg de avocadosaus, courgetteslierten, peper en zout aan de pan toe. Laat een paar minuten op een laag pitje staan zodat alle ingrediënten goed warm worden.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Serveer de courgetti met wat losse garnalen en de geroosterde tomaten erbovenop en maak af met de geroosterde pijnboompitten.

Tip: Eet je liever echte pasta in plaats van courgetteslierten, vervang dan de 2 courgettes door 150 gram tagliatelle.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×