Zomerstamppot met ricotta

Je kunt gerust van stamppot genieten in de zomer met deze lichte en frisse variant met little gem sla, snijbonen en ricotta. Een smeuïge mix van kruimige aardappels, romige ricotta en knapperige groenten. Top het geheel af met hartige spekjes (vega) voor een heerlijke hartige touch. Voedzaam en eenvoudig om te maken.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in een pan met water.

  2. Zet een andere pan water op het vuur en kook de snijbonen hierin gaar in ca. 10 minuten. Als je verse doperwten of uit de vriezer gebruikt, kook je deze ook nog mee tot ze gaar zijn.

  3. Snijd de sla in reepjes. Verhit een koekenpannetje en bak de spekjes hier licht krokant in.

  4. Giet de aardappels af en doe terug in de pan en stamp fijn met een pureestamper. Voeg de melk, boter, ricotta, peper en zout toe en meng tot een smeuïge stamppot.

  5. Schep dan de snijbonen, sla en doperwten erdoor en verwarm nog een paar minuutjes mee.

  6. Voeg als laatste de gebakken spekjes erbij of op.

Heeft het gesmaakt?
21 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!