Ga naar de inhoud
Zomerstamppot met ricotta

Zomerstamppot met ricotta

Je kunt gerust van stamppot genieten in de zomer met deze lichte en frisse variant met little gem sla, snijbonen en ricotta. Een smeuïge mix van kruimige aardappels, romige ricotta en knapperige groenten. Top het geheel af met hartige spekjes (vega) voor een heerlijke hartige touch. Voedzaam en eenvoudig om te maken.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr kruimige aardappels ( geschild )
  • 1 krop mini little gem sla ( romaine )
  • 200 gr snijbonen
  • 100 gr doperwten
  • 125 gr ricotta
  • 1 scheutje melk
  • 1 Klontje boter
  • 1 snuf peper en zout
  • 100 gr spekjes ( vega )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in een pan met water.


  2. Zet een andere pan water op het vuur en kook de snijbonen hierin gaar in ca. 10 minuten. Als je verse doperwten of uit de vriezer gebruikt, kook je deze ook nog mee tot ze gaar zijn.


  3. Snijd de sla in reepjes. Verhit een koekenpannetje en bak de spekjes hier licht krokant in.


    Zomer stamppot stap 1 Zomer stamppot stap 3
  4. Giet de aardappels af en doe terug in de pan en stamp fijn met een pureestamper. Voeg de melk, boter, ricotta, peper en zout toe en meng tot een smeuïge stamppot.


  5. Schep dan de snijbonen, sla en doperwten erdoor en verwarm nog een paar minuutjes mee.


    Zomer stamppot stap 4 Zomer stamppot stap 5 Zomer stamppot stap 6
  6. Voeg als laatste de gebakken spekjes erbij of op.