Rösti ovenschotel met gehakt

Hollandse ovenschotel met gehakt en groenten onder een laagje van geraspte aardappel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen
Tip

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de wortel en de ui in een pan met een beetje olie of boter. Neem na 5 tot 7 min uit de pan en voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper.

 Als het gehakt bruin gekleurd is voeg je de wortel en ui weer toe samen met de prei en bak nog een paar minuten omscheppend mee. Verdeel het mengsel over een ovenschaal.

 Ras de aardappels en verdeel over het gehaktmengsel. Klop de eieren met de kookroom en een snufje peper en zout los, Giet dit gelijkmatig over de ovenschaal. Zet 40 min in de oven, en zet indien mogelijk de laatste paar min de grill aan voor een mooi bruin krokant korstje.

513 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.