Ga naar de inhoud
Rösti ovenschotel met gehakt

Rösti ovenschotel met gehakt

Hollandse ovenschotel met gehakt en groenten onder een laagje van geraspte aardappel

45 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

Ingrediënten

  • 750 gr aardappels
  • 500 gr gehakt
  • 2 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 200 gr wortel ( fijngesneden )
  • 1 ui ( gesnipperd )
  • 150 gr prei
  • peper en zout
  • snufje cayennepeper
  • olie of boter om te bakken

Materialen

  • Rasp
  • Ovenschaal

Tip

  • Gebruik i.p.v. wortel en ui een halve zak hutspotgroenten (250 gr))

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bak de wortel en de ui in een pan met een beetje olie of boter. Neem na 5 tot 7 min uit de pan en voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper.


  2. Als het gehakt bruin gekleurd is voeg je de wortel en ui weer toe samen met de prei en bak nog een paar minuten omscheppend mee. Verdeel het mengsel over een ovenschaal.


  3. Ras de aardappels en verdeel over het gehaktmengsel. Klop de eieren met de kookroom en een snufje peper en zout los, Giet dit gelijkmatig over de ovenschaal. Zet 40 min in de oven, en zet indien mogelijk de laatste paar min de grill aan voor een mooi bruin krokant korstje.