Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rösti ovenschotel met gehakt

Hollandse ovenschotel met gehakt en groenten onder een laagje van geraspte aardappel

  • 750 gr aardappels
  • Ingrediënten
    • 500 gr gehakt
    • 2 eieren
    • 150 ml kookroom
    • 200 gr wortel (fijngesneden)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 150 gr prei
    • peper en zout
    • snufje cayennepeper
    • olie of boter om te bakken
    Materialen
    • Rasp
    • Ovenschaal
    Tip
    • Gebruik i.p.v. wortel en ui een halve zak hutspotgroenten (250 gr))

    Bereiding
    Verwarm de oven op 200 graden. Bak de wortel en de ui in een pan met een beetje olie of boter. Neem na 5 tot 7 min uit de pan en voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper.

    Als het gehakt bruin gekleurd is voeg je de wortel en ui weer toe samen met de prei en bak nog een paar minuten omscheppend mee. Verdeel het mengsel over een ovenschaal.

    Ras de aardappels en verdeel over het gehaktmengsel. Klop de eieren met de kookroom en een snufje peper en zout los, Giet dit gelijkmatig over de ovenschaal. Zet 40 min in de oven, en zet indien mogelijk de laatste paar min de grill aan voor een mooi bruin krokant korstje.

    Sandra

    Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    ×