Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rosti van zoete aardappelen

Lekker bij een stukje vlees of salade: krokante rosti met knoflook en rozemarijn

Ingrediënten
3 middelgrote zoete aardappels
1 theel rozemarijn
scheut zonnebloemolie
1 ei
2 teentjes knoflook
Snuf zeezout
 
Materialen
Rasp
Keukenpapier
 
Bereiding
Schil de aardappels en rasp met een grove rasp. Hak de knoflook fijn en meng met de geraspte aardappel. Voeg de rozemarijn en een flinke snuf zeezout toe. Roer het eitje er door. Verhit een laagje van ca 1 cm zonnebloemolie in een pan.
 
rosti van zoete aardappelen 01
rosti van zoete aardappelen 01
rosti van zoete aardappelen 01
rosti van zoete aardappelen 01
 
Schep een flinke eettlepel aardappelrasp in de pan en druk wat plat met een lepel. Gebruik de lepel ook om de rosti een beetje bij elkaar te houden in een ronde vorm. Bak ze in ca 10 a 15 min aan beide kanten gaar (afhankelijk van de grote en dikte). Laat de rosti uitlekken op een stukje keukenpapier. 
 
Blijft de aardappel niet goed bij elkaar, voeg dan een extra eitje toe.
 

 

Beoordeling (45 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread