Ga naar de inhoud
Hummus bowl met groenten

Hummus bowl met groenten

Deze hummus bowl met groenten is niet alleen ontzettend lekker, maar ook gezond en veelzijdig. De romige hummus, frisse komkommer, tomaat en aromatische za'atar kruiden maken het een perfecte keuze voor een lichte lunch of als smaakvol bijgerecht.

5 M + 5 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 150 gr hummus
  • 1 komkommer
  • 0.5 rode ui
  • 2 trostomaten
  • 1 Handje verse munt
  • 1 citroen
  • 100 gr linzen
  • 3 pitabroodjes
  • 2 theelepel zaā€˜atar
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes. De rode ui snipper je fijn en de verse munt hak je fijn.


  2. Spoel de linzen af.


    hummus-bowl-01
  3. Meng in een schaaltje de komkommer, tomaat, rode ui, verse munt, sap van Ā½ citroen en de linzen.


  4. Ondertussen snijd je de pitaā€™s in driehoekjes en doe je ze voor 5 minuten in de oven op 175 graden in de oven of bak ze even in de pan met wat olijfolie.


  5. Verdeel de hummus over het bord met een lepel. Hierover doe je de salade van komkommer en tomaat. Top af met de zaā€™atar kruiden en een scheutje olijfolie.


  6. Tip: voeg wat gebakken falafel toe voor een complete maaltijd.