Salade met meloen en kokos

Tropische salade die heerlijk is bij de barbecue of op een warm dag

Bijgerecht 25 min

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de meloen doormidden en verwijder de schil en pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe dit ook met de avocado. Snijd een limoen doormidden en besprenkel het meloen en de avocado een beetje met het sap zodat deze niet zo snel gaat verkleuren.

  2. Doe de sla in een grote kom (of 2 kleinere) en schep de meloen en avocado er door. Pers de limoenen (verder) uit en meng het sap met de olie, honing en een snuf peper en zout. Meng de dressing door de salade. Voeg als laatste nog een handje kokos chips toe (te koop bij o.a. AH).

  3. Probeer deze tropische salade ook eens met papaya en/of komkommer.

Heeft het gesmaakt?
80 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!