Salade met meloen en kokos

Tropische salade die heerlijk is bij de barbecue of op een warm dag

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de meloen doormidden en verwijder de schil en pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe dit ook met de avocado. Snijd een limoen doormidden en besprenkel het meloen en de avocado een beetje met het sap zodat deze niet zo snel gaat verkleuren.

 Doe de sla in een grote kom (of 2 kleinere) en schep de meloen en avocado er door. Pers de limoenen (verder) uit en meng het sap met de olie, honing en een snuf peper en zout. Meng de dressing door de salade. Voeg als laatste nog een handje kokos chips toe (te koop bij o.a. AH).

 Probeer deze tropische salade ook eens met papaya en/of komkommer.

80 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.