Sla wraps met zoete aardappel

Eet extra veel groenten en weinig koolhydraten door wraps te vervangen met slabladen, lekker met guacamole en kip

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Doe ze in een kom en besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak ze in ca 15 tot 20 min gaar.

 Bestrooi de kip met de cajunkruiden en bak in een pan met een scheutje olie gaar in ca 10 minuten. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees fijn en voeg het sap van de halve limoen, snuf peper, zout en knoflookpoeder toe. Snipper het sjalotje heel fijn en roer ook door de avocado puree (guacamole).

 Leg de slabladeren op een bord en verdeel de guacamole over het midden. Snijd de kip in reepjes en verdeel ook over het midden van de wraps. Schep wat stukjes zoete aardappel er op. Bestrooi met wat amandelschaafsel en vouw de wraps voorzichtig dicht. Gebruik eventueel een prikkertje.

 Tip: ik heb ijsbergsla gebruikt maar deze bladeren zijn vrij stug en breekbaar dus wellicht is het makkelijker om gewone slabladen te gebruiken. Reken ca 2 a 3 wraps per persoon.

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.