Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Sla wraps met zoete aardappel

Eet extra veel groenten en weinig koolhydraten door wraps te vervangen met slabladen, lekker met guacamole en kip

Ingrediënten
  • 350 gr zoete aardappels (ca 2 stuks)
  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 2 avocado’s
  • 1 kleine sjalot
  • Snuf knoflookpoeder
  • ½ limoen
  • Snuf peper en zout
  • 4 grote slabladen
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Doe ze in een kom en besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak ze in ca 15 tot 20 min gaar.

Bestrooi de kip met de cajunkruiden en bak in een pan met een scheutje olie gaar in ca 10 minuten. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees fijn en voeg het sap van de halve limoen, snuf peper, zout en knoflookpoeder toe. Snipper het sjalotje heel fijn en roer ook door de avocado puree (guacamole).

sla_wrap_zoete_aardappel_01.jpg
sla_wrap_zoete_aardappel_02.jpg
sla_wrap_zoete_aardappel_03.jpg

Leg de slabladeren op een bord en verdeel de guacamole over het midden. Snijd de kip in reepjes en verdeel ook over het midden van de wraps. Schep wat stukjes zoete aardappel er op. Bestrooi met wat amandelschaafsel en vouw de wraps voorzichtig dicht. Gebruik eventueel een prikkertje.

Tip: ik heb ijsbergsla gebruikt maar deze bladeren zijn vrij stug en breekbaar dus wellicht is het makkelijker om gewone slabladen te gebruiken. Reken ca 2 a 3 wraps per persoon.

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg