Sla wraps met zoete aardappel

Eet extra veel groenten en weinig koolhydraten door wraps te vervangen met slabladen, lekker met guacamole en kip

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Doe ze in een kom en besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak ze in ca 15 tot 20 min gaar.

 Bestrooi de kip met de cajunkruiden en bak in een pan met een scheutje olie gaar in ca 10 minuten. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees fijn en voeg het sap van de halve limoen, snuf peper, zout en knoflookpoeder toe. Snipper het sjalotje heel fijn en roer ook door de avocado puree (guacamole).

 Leg de slabladeren op een bord en verdeel de guacamole over het midden. Snijd de kip in reepjes en verdeel ook over het midden van de wraps. Schep wat stukjes zoete aardappel er op. Bestrooi met wat amandelschaafsel en vouw de wraps voorzichtig dicht. Gebruik eventueel een prikkertje.

 Tip: ik heb ijsbergsla gebruikt maar deze bladeren zijn vrij stug en breekbaar dus wellicht is het makkelijker om gewone slabladen te gebruiken. Reken ca 2 a 3 wraps per persoon.

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.