Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sla wraps met zoete aardappel

Eet extra veel groenten en weinig koolhydraten door wraps te vervangen met slabladen, lekker met guacamole en kip

Ingrediënten
  • 350 gr zoete aardappels (ca 2 stuks)
  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 2 avocado’s
  • 1 kleine sjalot
  • Snuf knoflookpoeder
  • ½ limoen
  • Snuf peper en zout
  • 4 grote slabladen
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Doe ze in een kom en besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak ze in ca 15 tot 20 min gaar.

Bestrooi de kip met de cajunkruiden en bak in een pan met een scheutje olie gaar in ca 10 minuten. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees fijn en voeg het sap van de halve limoen, snuf peper, zout en knoflookpoeder toe. Snipper het sjalotje heel fijn en roer ook door de avocado puree (guacamole).

Leg de slabladeren op een bord en verdeel de guacamole over het midden. Snijd de kip in reepjes en verdeel ook over het midden van de wraps. Schep wat stukjes zoete aardappel er op. Bestrooi met wat amandelschaafsel en vouw de wraps voorzichtig dicht. Gebruik eventueel een prikkertje.

Tip: ik heb ijsbergsla gebruikt maar deze bladeren zijn vrij stug en breekbaar dus wellicht is het makkelijker om gewone slabladen te gebruiken. Reken ca 2 a 3 wraps per persoon.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×