Nasi

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

Hoofdgerecht 25 min + afkoelen

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de verpakking en laat geheel afkoelen in de koelkast. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een (wok)pan aan in een beetje olie. Voeg de sambal toe naar smaak en vervolgens ook de djahe en kerrie.

  2. Voeg de hamreepjes toe en de bosuien in ringetjes en bak een paar minuten mee. Voeg de rijst toe en bak even op hoog vuur mee. Roer als laatste de ketjap er door. Serveer de nasi met kroepoek en/of een gebakken eitje.

  3. Tip: ook lekker met extra groenten zoals paprika, prei en/of taugé. Of voor een vega variant vervang je de ham door blokjes tofu of laat achterwege. Probeer ook dit lekkere recept voor nasi goreng

Heeft het gesmaakt?
250 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!