Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Nasi

Nasi met ham op smaak gebracht met sambal, knoflook en ketjap. 
Ingredienten
1 pak snelkookrijst (400 gram)
2 uien, gesnipperd
4 eieren
100 gr hamblokjes
1 theel paprikapoeder
1 theel kerriepoeder
1 eetl. sambal oelek
3 teentjes knoflook, klein gesneden
peper en zout
Ketjap manis kentol no.1
Olijfolie
 
Bereiding
Kook de rijst volgens verpakking. Giet de rijst goed af en houd hem in een pan met deksel warm. Pak een (wok)pan en giet er een scheutje olie in bak de uien. Zorg ervoor dat de uien niet verbranden maar als het waren smelten. Voeg een eetlepel sambal oelek en de knoflook toe. Als de pan goed verhit is voeg je de gekookte rijst toe en schep alles goed door elkaar. Breng alles op smaak met zout en peper en voeg er een scheut ketjap manis kentol no1 bij. Als laatste bak je de blokjes ham ongeveer 5 minuutjes mee. (Optioneel is een prei in ringetjes te snijden en samen met de ham mee te bakken, of vervang de ham door de prei om een vegetarisch gerecht te maken.) Bak in de tussentijd de eieren in een koekenpan. Schep de nasi op een bord en serveer met een spiegelei. Lekker met gebakken uitjes, augurken en kroepoek
 
Beoordeling (28 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel