Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Nasi

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uitjes
  • 300 gr pandan rijst
  • 100 gr hamreepjes
  • 1 a 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel djahe (gemalen gember)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • Scheutje ketjap manis
  • 2 bosuien

Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking en laat geheel afkoelen in de koelkast. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een (wok)pan aan in een beetje olie. Voeg de sambal toe naar smaak en vervolgens ook de djahe en kerrie.

Voeg de hamreepjes toe en de bosuien in ringetjes en bak een paar minuten mee. Voeg de rijst toe en bak even op hoog vuur mee. Roer als laatste de ketjap er door. Serveer de nasi met kroepoek en/of een gebakken eitje.

Tip: ook lekker met extra groenten zoals paprika, prei en/of taugé. Of voor een vega variant vervang je de ham door blokjes tofu of laat achterwege.

nasi

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×