De keuze is reuze, van frisse salades als bijgerecht bij de BBQ tot vegetarische pastasalades. Een van mijn persoonlijke favorieten is de pasta pesto salade met (vega) kip. Of ga voor de pastasalade met tonijn of met gegrilde groenten.
Zin in een romige, kleurrijke en frisse pastasalade? Dan is dit recept voor jou! Het recept is helemaal plantaardig en kan glutenvrij gemaakt worden. Met de artisjokharten, yoghurtdressing en kleurrijke groenten heb je in 25 minuten een snelle en voedzame maaltijd op tafel staan!
Hoofdgerecht
15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
4 porties
Hoofdgerecht
30 min
2 pers.
Een lekkere en gezonde pastasalade gemaakt met o.a. volkoren pasta en groenten zoals tomaatjes, courgette en avocado. Simpel en verantwoord!
Bekijk receptEnkele voorbeelden van gezonde ingrediënten die je aan je pastasalade kunt toevoegen zijn:
– Veel verse groenten, zoals: tomaat, paprika, komkommer, wortel, broccoli en spinazie.
– Magere eiwitten, zoals: gegrilde kip of kalkoen, kikkererwten, zwarte bonen of quinoa.
– Noten en zaden, zoals: een handje ongezouten amandelen, walnoten of zonnebloempitten.
– Magere zuivel, zoals: Griekse yoghurt of magere kaas.
– Volkoren pasta.
– Gezonde dressing, zoals: een eigengemaakte dressing van olijfolie, balsamicoazijn, citroensap en kruiden.
– Kruiden en specerijen: gebruik verse en gedroogde kruiden.
Door deze gezonde ingrediënten aan je pastasalades toe te voegen, kun je een voedzame en smaakvolle maaltijd creëren. Kijk voor inspiratie voor een lekkere pastasalade ook in de blog 10 x pastasalades.
Je kunt pastasalade over het algemeen een paar dagen in de koelkast bewaren, afhankelijk van de ingrediënten die je hebt gebruikt. Algemene richtlijnen voor het bewaren van pastasalade in de koelkast zijn:
– Als je pastasalade in de koelkast bewaart, zorg er dan voor dat deze goed is afgedekt om uitdroging te voorkomen en om te voorkomen dat andere geuren worden geabsorbeerd.
– Bewaar pastasalade in een luchtdichte container of bedek de kom met plasticfolie of een deksel.
– Zorg ervoor dat de pastasalade volledig is afgekoeld voordat je deze in de koelkast plaatst om condensatie te voorkomen.
– Over het algemeen blijft pastasalade 3 tot 5 dagen vers in de koelkast.
Houd er rekening mee dat sommige ingrediënten sneller bederven dan andere. Ruik en proef daarom goed voordat je de pastasalade opeet. Dressings en sauzen kun je beter apart bewaren en nog niet over de salade heendoen als je deze wil bewaren.
Een pastasalade maken is een van de eenvoudigste manieren om een gezonde én lekkere avondmaaltijd of lunch te bereiden. Maak bijvoorbeeld deze super simpele pasta pesto salade met kip in een kwartiertje, of gnocchi met pesto en courgette. Allemaal snelle en voedzame recepten.