Spaghetti met pesto en gehaktballetjes

Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, oregano, peper en zout. Kneed het door elkaar en draai er balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca 10 minuten mooi bruin en gaar. Kook ondertussen ook de pasta gaar en vang wat van het kookvocht op tijdens het afgieten. Snipper ondertussen de knoflook fijn en fruit aan in een andere grote pan. Voeg de courgette in blokjes toe en bak 5 minuutjes.

  2. Roer de pesto en de creme fraiche er door en breng op smaak met een beetje peper en zout. Schep voorzichtig de pasta er door en voeg nog 2 a 3 eetlepels kookvocht van de pasta toe om het extra smeuïg te maken. Snijd de tomaatjes in vieren en serveer samen met de gebakken gehaktballetjes, basilicum en pijnboompitten over de pasta.

Heeft het gesmaakt?
200 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!