Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaghetti met pesto en gehaktballetjes

Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.

Ingrediënten
  • 300 gr pasta
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 kleine courgette’s of 1 grote
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels pesto
  • 500 gr gehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • Snuf oregano
  • snuf peper en zout
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 1 teen knoflook
  • olie of boter om te bakken
  • Verse basilicum om te garneren

Bereiding
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, oregano, peper en zout. Kneed het door elkaar en draai er balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca 10 minuten mooi bruin en gaar. Kook ondertussen ook de pasta gaar en vang wat van het kookvocht op tijdens het afgieten. Snipper ondertussen de knoflook fijn en fruit aan in een andere grote pan. Voeg de courgette in blokjes toe en bak 5 minuutjes.

spaghetti_pesto_gehaktballetjes_01.jpg
spaghetti_pesto_gehaktballetjes_02.jpg
spaghetti_pesto_gehaktballetjes_03.jpg

Roer de pesto en de creme fraiche er door en breng op smaak met een beetje peper en zout. Schep voorzichtig de pasta er door en voeg nog 2 a 3 eetlepels kookvocht van de pasta toe om het extra smeuïg te maken. Snijd de tomaatjes in vieren en serveer samen met de gebakken gehaktballetjes, basilicum en pijnboompitten over de pasta.

Beoordeling (118 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes