
Spaghetti met pesto en gehaktballetjes
Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.
40 M
Ingrediƫnten: Spaghetti pesto
Voor personen
-
300 gr pasta
-
125 ml crème fraîche
-
2 kleine courgetteās of 1 grote
-
250 gr cherrytomaatjes
-
3 eetlepels pesto
-
500 gr gehakt
-
1 ei
-
4 eetlepels paneermeel
-
Snuf oregano
-
snuf peper en zout
-
2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
-
1 teen knoflook
-
olie of boter om te bakken
-
Verse basilicum om te garneren
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Spaghetti pesto
-
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, oregano, peper en zout. Kneed het door elkaar en draai er balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca 10 minuten mooi bruin en gaar. Kook ondertussen ook de pasta gaar en vang wat van het kookvocht op tijdens het afgieten. Snipper ondertussen de knoflook fijn en fruit aan in een andere grote pan. Voeg de courgette in blokjes toe en bak 5 minuutjes.
-
Roer de pesto en de creme fraiche er door en breng op smaak met een beetje peper en zout. Schep voorzichtig de pasta er door en voeg nog 2 a 3 eetlepels kookvocht van de pasta toe om het extra smeuĆÆg te maken. Snijd de tomaatjes in vieren en serveer samen met de gebakken gehaktballetjes, basilicum en pijnboompitten over de pasta.
Heeft het gesmaakt?
202 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 750
- vet 45 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 60 gr
- w.v. suikers 7 gr
- vezels 5 gr
- eiwit 35 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker