Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaghetti vongole met tomaat

In 35 minuten een heerlijk zomers pastagerecht met venusschelpen en cherrytomaten op tafel

Ingrediënten
400 gr spaghetti
800 gr venusschelpen/vongole
400 gr cherrytomaten
3 sjalotjes
1 eetl tomatenketchup
2 teentjes knoflook
Verse peterselie, gehakt
100 ml witte wijn
1 eetl olijfolie
½ rode peper
Peper en zout
 
Bereiding
Venusschelpen zijn vaak niet te koop bij de supermarkt maar worden meestal wel verkocht bij de visboer of groothandel. Vraag bij het verkooppunt of het nodig is om de schelpen schoon te maken. Dit doe je doormiddel van de schelpen 2 uur in gezouten water te leggen en daarna een paar keer goed af te spoelen met koud water.
 
Verwijder eventuele open en kapotte schelpen. Breng de wijn met 50 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de schelpen toe. Leg een deksel op de pan en laat de schelpen gaar stomen. Na ongeveer 3 tot 5 minuten gaan de schelpen open staan en verwijder je ze uit de pan met een schuimspaan. Venusschelpen die niet open zijn gegaan kun je beter verwijderen. Het overige vocht zeef je door een fijne zeef en bewaar je. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Hak de sjalotjes, rode peper en knoflook fijn en fruit deze 2 minuten in een grote (wok)pan met olijfolie. Voeg het vocht van de venusschelpen en de tomatenketchup toe en breng op smaak met wat peper en zout. Halveer de tomaatjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg ook de schelpen en de peterselie toe en roer voorzichtig door. Meng het mengsel samen met de spaghetti of kies er voor om de spaghetti over 4 borden te verdelen en de saus er op te scheppen. Lekker met wat brood en een glas wijn. 
 
 
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst