Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaghetti vongole met tomaat

In 35 minuten een heerlijk zomers pastagerecht met venusschelpen en cherrytomaten op tafel

Ingrediënten
400 gr spaghetti
800 gr venusschelpen/vongole
400 gr cherrytomaten
3 sjalotjes
1 eetl tomatenketchup
2 teentjes knoflook
Verse peterselie, gehakt
100 ml witte wijn
1 eetl olijfolie
½ rode peper
Peper en zout
 
Bereiding
Venusschelpen zijn vaak niet te koop bij de supermarkt maar worden meestal wel verkocht bij de visboer of groothandel. Vraag bij het verkooppunt of het nodig is om de schelpen schoon te maken. Dit doe je doormiddel van de schelpen 2 uur in gezouten water te leggen en daarna een paar keer goed af te spoelen met koud water.
 
Verwijder eventuele open en kapotte schelpen. Breng de wijn met 50 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de schelpen toe. Leg een deksel op de pan en laat de schelpen gaar stomen. Na ongeveer 3 tot 5 minuten gaan de schelpen open staan en verwijder je ze uit de pan met een schuimspaan. Venusschelpen die niet open zijn gegaan kun je beter verwijderen. Het overige vocht zeef je door een fijne zeef en bewaar je. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Hak de sjalotjes, rode peper en knoflook fijn en fruit deze 2 minuten in een grote (wok)pan met olijfolie. Voeg het vocht van de venusschelpen en de tomatenketchup toe en breng op smaak met wat peper en zout. Halveer de tomaatjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg ook de schelpen en de peterselie toe en roer voorzichtig door. Meng het mengsel samen met de spaghetti of kies er voor om de spaghetti over 4 borden te verdelen en de saus er op te scheppen. Lekker met wat brood en een glas wijn. 
 
 
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread