Spaghetti vongole met tomaat

In 35 minuten een heerlijk zomers pastagerecht met venusschelpen en cherrytomaten op tafel.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Venusschelpen zijn vaak niet te koop bij de supermarkt maar worden meestal wel verkocht bij de visboer of groothandel. Vraag bij het verkooppunt of het nodig is om de schelpen schoon te maken.

  2. Dit doe je doormiddel van de schelpen 2 uur in gezouten water te leggen en daarna een paar keer goed af te spoelen met koud water.

  3. Verwijder eventuele open en kapotte schelpen. Breng de wijn met 50 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de schelpen toe. Leg een deksel op de pan en laat de schelpen gaar stomen. Na ongeveer 3 tot 5 minuten gaan de schelpen open staan en verwijder je ze uit de pan met een schuimspaan.

  4. Venusschelpen die niet open zijn gegaan kun je beter verwijderen. Het overige vocht zeef je door een fijne zeef en bewaar je.

  5. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Hak de sjalotjes, rode peper en knoflook fijn en fruit deze 2 minuten in een grote (wok)pan met olijfolie. Voeg het vocht van de venusschelpen en de tomatenketchup toe en breng op smaak met wat peper en zout.

  6. Halveer de tomaatjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg ook de schelpen en de peterselie toe en roer voorzichtig door.

  7. Meng het mengsel samen met de spaghetti of kies er voor om de spaghetti over 4 borden te verdelen en de saus er op te scheppen. Lekker met wat brood en een glas wijn.

Heeft het gesmaakt?
29 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!