Speculaascake met appel

Makkelijk te maken cake met speculaaskruiden, stukjes appel en geschaafde amandelen

Ingrediënten 
250 gr roomboter
1 grote appel
120 gr suiker
120 gr donkerbruine basterdsuiker
3 eieren
330 gr cakemeel
2 eetl geschaafde amandelen
1 pakje vanillesuiker
3 theel koek en speculaaskruiden
 
Materialen
Cakvorm van ca 28 tot 30 cm
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Gebruik 10 gr van de boter om de cakevorm in te vetten. Mix met een mixer de andere 240 gr boter met de gewone suiker, de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een romig mengsel.
 
speculaascake 01
speculaascake 01
speculaascake 01
Voeg een voor een de eieren toe tot ze zijn opgenomen. Meng het cakemeel met de koek en speculaaskruiden. Zeef dit bij het romige beslag en mix nog een minuutje door elkaar. Schil de appel en snijd in stukjes. Verdeel de helft van het beslag in de ingevette cakevorm en verdeel de stukjes appel er over.
 
speculaascake 01
speculaascake 01
speculaascake 01
Schep de rest van het beslag er bovenop en bestrooi met de amandel. Zet de cake ongeveer 55 min in de oven. Als hij te donker wordt kun je de cake afdekken met aluminiumfolie. Controleer altijd met een satéprikker of hij gaar is van binnen.

 

208 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.