Ga naar de inhoud
Speculaascake met appel

Speculaascake met appel

Makkelijk te maken cake met speculaaskruiden, stukjes appel en geschaafde amandelen. Lekker op een herstige dag of met Sinterklaas.

35 M + 55 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr roomboter
  • 1 grote appel
  • 120 gr suiker
  • 120 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 330 gr cakemeel
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 theelepels koek en speculaaskruiden

Benodigdheden

  • Cakevorm ca. 25 x 11 cm
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Gebruik 10 gr van de boter om de cakevorm in te vetten. Mix met een mixer de andere 240 gr boter met de gewone suiker, de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een romig mengsel.


  2. Voeg een voor een de eieren toe tot ze zijn opgenomen. Meng het cakemeel met de koek en speculaaskruiden. Zeef dit bij het romige beslag en mix nog een minuutje door elkaar. Schil de appel en snijd in stukjes. Verdeel de helft van het beslag in de ingevette cakevorm en verdeel de stukjes appel er over.


  3. Schep de rest van het beslag er bovenop en bestrooi met de amandel. Zet de cake ongeveer 55 min in de oven. Als hij te donker wordt kun je de cake afdekken met aluminiumfolie. Controleer altijd met een satéprikker of hij gaar is van binnen.