
Oranje koeken
Deze oranje koek is de feestelijke oranje variant op de roze koek en is een ideaal zoet gebakje voor Koningsdag!
30 M + 15 M oventijd
Ingrediƫnten: Oranje koeken
Voor stuks
-
125 gr boter
-
2 eieren
-
1 theelepel vanille aroma
-
100 gr suiker
-
125 gr zelfrijzend bakmeel
-
50 gr amandelspijs
-
Snuf zout
Glazuur
-
2 eetlepels wortelsap
-
150 gram poedersuiker
-
optioneel: gele en rode kleurstoffen
Benodigdheden
-
Muffinbakvorm
-
Mixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Oranje koeken
-
Verwarm de oven op 170 graden. Doe de boter in een kom en mix romig met de suiker, amandelspijs, zout en vanille aroma. Voeg dan de eieren een voor een toe en mix erdoor. Doe als laatste het bakmeel erbij en mix kort maar goed door.
-
Vet een muffinvorm goed in. Verdeel het beslag over de vormpjes maar vul ze tot ā en niet meer dan de helft. Bak ze 15 a 20 minuten in de oven gaar.
-
Haal ze uit de oven, mochten ze iets bol zijn kun je ze met de bolle kant van een lepel iets platter duwen. Laat geheel afkoelen
-
Meng de poedersuiker met wortelsap en eventueel nog wat extra kleurstof om de oranje kleur nog wat dieper te maken. Besmeer de koeken royaal met de glazuurlaag en laat deze verder hard worden.
-
Tip: bewaar de oranje koeken in een afgesloten trommel op een droge en koele plek maximaal 3 a 4 dagen. Je kunt het wortelsap ook vervangen door oranje siroop.
Heeft het gesmaakt?
29 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 9 gr
- verzadigd vet 5 gr
- koolhydraten 22 gr
- w.v. suikers 15 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 2 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker