Oranje koeken

Deze feestelijke oranje variant op de roze koek is een ideaal zoet gebakje voor Koningsdag!

Bakrecept 30 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Glazuur

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Doe de boter in een kom en mix romig met de suiker, amandelspijs, zout en vanille aroma. Voeg dan de eieren een voor een toe en mix erdoor. Doe als laatste het bakmeel erbij en mix kort maar goed door.

  2. Vet een muffinvorm goed in. Verdeel het beslag over de vormpjes maar vul ze tot ⅓ en niet meer dan de helft. Bak ze 15 a 20 minuten in de oven gaar.

  3. Haal ze uit de oven, mochten ze iets bol zijn kun je ze met de bolle kant van een lepel iets platter duwen. Laat geheel afkoelen

  4. Meng de poedersuiker met wortelsap en eventueel nog wat extra kleurstof om de oranje kleur nog wat dieper te maken. Besmeer de koeken royaal met de glazuurlaag en laat deze verder hard worden.

  5. Tip: bewaar de oranje koeken in een afgesloten trommel op een droge en koele plek maximaal 3 a 4 dagen. Je kunt het wortelsap ook vervangen door oranje siroop.

Heeft het gesmaakt?
16 stemmen Bedankt voor je stem!

 

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!