Sinterklaas muffins met kruidnoten

Kom helemaal in de sinterklaas stemming met dit recept voor muffins met stukjes kruidnoten en amandel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door samen met de speculaaskruiden en kaneel. Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.

  Hak de kruidnoten fijn of doe ze in een afgesloten zak en sla fijn, laat er ook nog wat grovere stukjes tussen. Schep ca. 75 gr van de stukjes kruidnoten door het beslag. Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm en vul ze tot net onder de rand met het beslag. Verdeel de rest van de kruidnoten erover samen met de geschaafde amandelen.

 Bak de Sinterklaas muffins ca. 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 dagen afgedekt.

  Tip: voeg ook eens wat stukjes chocolade toe aan het beslag.

16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.