Ga naar de inhoud
Sinterklaas muffins met kruidnoten

Sinterklaas muffins met kruidnoten

Kom helemaal in de sinterklaas stemming met dit recept voor muffins met stukjes kruidnoten en amandel

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 2 theelepel Speculaas kruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 gr kruidnoten
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • muffin bakvorm
  • Muffinpapiertjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door samen met de speculaaskruiden en kaneel. Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.


  2. Hak de kruidnoten fijn of doe ze in een afgesloten zak en sla fijn, laat er ook nog wat grovere stukjes tussen. Schep ca. 75 gr van de stukjes kruidnoten door het beslag. Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm en vul ze tot net onder de rand met het beslag. Verdeel de rest van de kruidnoten erover samen met de geschaafde amandelen.


  3. Bak de Sinterklaas muffins ca. 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 dagen afgedekt.


  4. Tip: voeg ook eens wat stukjes chocolade toe aan het beslag.