Ga naar de inhoud
Sinterklaas fudge

Sinterklaas fudge

Deze leuke fudge met pepernoten en strooigoed is binnen een paar minuten klaar en leuk voor op pakjesavond

15 M + 2 U afkoelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor blokjes

  • 1 blik gecondenseerde melk ( à 397 ml )
  • 300 gr chocolade naar keuze
  • pepernoten ( chocolade, schuimpjes en anders strooigoed )

Materiaal

  • Bakvorm of ovenschaal ( ca. 20 x 14 cm )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje. Maak blokjes van de chocolade, voeg een voor een toe en laat langzaam smelten. Als alles goed is opgenomen giet je het mengsel in een schaal bekleed met bakpapier.


  2. Strijk de bovenzijde recht en verdeel de pepernoten, chocolade, schuimpjes en topping er over. Let op, als de fudge nog te warm is, smelt de chocolade versiering.


  3. Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd er daarna met een scherp mes chunks van. Bewaar de fudge in de koelkast.