Speculaasmuffins met sinaasappeltopping

Speculaas en sinaasappel is een hele goede combi, zo ook in deze lekkere luchtige muffins

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Topping:
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven op 190 graden. Doe de melk in een kom en voeg de suiker en gesmolten boter toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar.

 Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Meng het bakpoeder met het bakmeel, speculaaskruiden, kaneel en zout in een kom. Zeef het mengsel bij het natte mengsel en spatel er kort door. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net onder de rand. Bak de muffins in ca 25 minuten mooi bruin. Als je merkt dat ze snel bruin worden zet je ze iets lager in de oven.

 Mix de roomkaas met de poedersuiker. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en voeg ongeveer de helft toe aan de roomkaastopping. Zet deze zolang in de koelkast. Als de muffins afgekoeld zijn besmeer je ze met de sinaasappel topping en kruimel je er nog wat speculaasjes en sinaasappelrasp over.

66 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!