Speculaasmuffins met sinaasappeltopping

Speculaas en sinaasappel is een hele goede combi, zo ook in deze lekkere luchtige muffins

Bakrecept 25 min + 25 min + afkoelen

ingrediënten

voor 12 stuks

Topping:

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Doe de melk in een kom en voeg de suiker en gesmolten boter toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar.

  2. Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Meng het bakpoeder met het bakmeel, speculaaskruiden, kaneel en zout in een kom. Zeef het mengsel bij het natte mengsel en spatel er kort door. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net onder de rand. Bak de muffins in ca 25 minuten mooi bruin. Als je merkt dat ze snel bruin worden zet je ze iets lager in de oven.

  3. Mix de roomkaas met de poedersuiker. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en voeg ongeveer de helft toe aan de roomkaastopping. Zet deze zolang in de koelkast. Als de muffins afgekoeld zijn besmeer je ze met de sinaasappel topping en kruimel je er nog wat speculaasjes en sinaasappelrasp over.

Heeft het gesmaakt?
72 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!