
Speculaasmuffins met sinaasappeltopping
Speculaas en sinaasappel is een hele goede combi, zo ook in deze lekkere luchtige muffins
20 M + 25 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
250 gr zelfrijzend bakmeel
-
60 gr boter ( gesmolten )
-
2 eieren
-
100 gr suiker
-
1 theelepel bakpoeder
-
175 ml melk
-
snufje zout
-
1 theelepel speculaaskruiden
-
1 theelepel kaneel
Topping:
-
200 gr roomkaas
-
2 eetlepels poedersuiker
-
1 sinaasappel ( alleen de rasp )
-
3 speculaasjes
Benodigdheden:
-
Bakvorm met papieren muffinvormpjes
-
Zeef
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 190 graden. Doe de melk in een kom en voeg de suiker en gesmolten boter toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar.
-
Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Meng het bakpoeder met het bakmeel, speculaaskruiden, kaneel en zout in een kom. Zeef het mengsel bij het natte mengsel en spatel er kort door. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net onder de rand. Bak de muffins in ca 25 minuten mooi bruin. Als je merkt dat ze snel bruin worden zet je ze iets lager in de oven.
-
Mix de roomkaas met de poedersuiker. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en voeg ongeveer de helft toe aan de roomkaastopping. Zet deze zolang in de koelkast. Als de muffins afgekoeld zijn besmeer je ze met de sinaasappel topping en kruimel je er nog wat speculaasjes en sinaasappelrasp over.
Heeft het gesmaakt?
73 stemmen
Ook lekker