Gevulde koeken met amandelspijs

Bak zelf deze fantastische gevulde koeken met een zachte vulling van spijs. Lekker krokant van buiten en zacht van binnen

Bakrecept 40 min + 15 min oventijd + 1 uur rusten

ingrediënten

voor 6 stuks

Benodigdheden

Bereiding

  1. Ga je amandelspijs zelf maken? Maak deze dan eerst. Klop het ei los in een kommetje.

  2. Mix de boter kort met de mixer. Voeg dan de basterdsuiker en de helft van het ei toe. Doe dan de bloem, snufje zout en bakpoeder toe en mix tot een deeg. Wikkel in folie en druk plat. Laat een uur in de koelkast goed koud worden, 20 minuten in de vriezer kan ook.

  3. Verwarm de oven op 200 graden. Meng het spijs met de vanillesuiker en een eetlepel ei tot een zacht geheel. Er blijft zo een klein beetje ei over voor het bestrijken van de koeken.

  4. Neem het deeg en rol uit met behulp van een beetje extra bloem tot ca 2 mm dikte. Druk er met een vorm (van een tartelette of een ronde vorm van een kommetje) cirkels uit. Leg er 6 op de bakplaat met bakpapier. Neem een klein balletje spijs en druk dit iets plat en leg in het midden van de deeg cirkels. Leg een andere deeg cirkel erop en druk de randen dicht met een vork. Als het deeg erg plakkerig is of wordt dan voeg je een beetje extra bloem toe en leg je het weer even in de koeling.

  5. Bestrijk de koeken met de rest van het ei en druk er in het midden een amandel in. Bak de koeken ca 12 – 15 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen op een bakrek.

  6. Bewaar de gevulde koeken in een afgesloten trommel op een droge koele plek maximaal 5 dagen.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!