Sinterklaas pepernotentaart

Deze luchtige taart met een smeuïge vulling en topping van Speculoos is echt een eyecatcher

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Topping en vulling:
Decoratie:
Materialen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160° graden.

Maal de 75 gr pepernoten fijn in een keukenmachine. Meng het bakmeel, gemalen pepernoten, speculaaskruiden en zout in een kom.

Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar.

Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn.

Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in.

Mix de boter romig met de poedersuiker en speculoospasta.

Bak de taart in ongeveer 60 min. gaar en mooi bruin. Laat hem afkoelen. Mocht hij erg omhoog zijn gekomen kun je iets van de bovenkant er af snijden om hem wat rechter te maken.

Snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden met een groot (brood)mes. Klap hem open en besmeer de onderste helft met ongeveer ⅓ van de botercrème. Leg de bovenzijde er op en besmeer ook de bovenzijde en zijkanten met de botercrème.

Druk 2 rijen pepernoten tegen de zijkanten. Decoreer de bovenkant van de taart met chocolade pepernoten, centen, schuimpjes en stukken chocolade letters of naar keuze.

Bewaar de taart afgedekt op een droge en koele plek of in de koelkast. Haal hem dan een uurtje voor het serveren eruit. Maximaal 3 dagen houdbaar.

1018 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!