Sinterklaas pepernotentaart

Deze luchtige taart met een smeuïge vulling en topping van Speculoos is echt een eyecatcher

Bakrecept 30 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 12 personen

Topping en vulling:

Decoratie:

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160° graden.

  2. Maal de 75 gr pepernoten fijn in een keukenmachine. Meng het bakmeel, gemalen pepernoten, speculaaskruiden en zout in een kom.

  3. Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar.

  4. Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn.

  5. Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in.

  6. Mix de boter romig met de poedersuiker en speculoospasta.

  7. Bak de taart in ongeveer 60 min. gaar en mooi bruin. Laat hem afkoelen. Mocht hij erg omhoog zijn gekomen kun je iets van de bovenkant er af snijden om hem wat rechter te maken.

  8. Snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden met een groot (brood)mes. Klap hem open en besmeer de onderste helft met ongeveer ⅓ van de botercrème. Leg de bovenzijde er op en besmeer ook de bovenzijde en zijkanten met de botercrème.

  9. Druk 2 rijen pepernoten tegen de zijkanten. Decoreer de bovenkant van de taart met chocolade pepernoten, centen, schuimpjes en stukken chocolade letters of naar keuze.

  10. Bewaar de taart afgedekt op een droge en koele plek of in de koelkast. Haal hem dan een uurtje voor het serveren eruit. Maximaal 3 dagen houdbaar.

Heeft het gesmaakt?
1070 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!