Ga naar de inhoud
Sinterklaas recepten

Sinterklaas recepten

Gezellig samen binnen zitten, het huis ruikt heerlijk naar zelfgebakken pepernoten… Tijdens Sinterklaas komen de lekkerste hapjes en baksels op tafel. Je vindt hier heel veel lekkere recepten voor 5 december, van pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten. Dat wordt gegarandeerd een heerlijk avondje!

Uitgelicht recept

Pepernoten / kruidnoten bakken

Bak met Sinterklaas zelf knapperige pepernoten, eigenlijk kruidnoten, met dit simpele recept op basis van meel, boter, suiker en speculaaskruiden!

25 M + 25 M oventijd

Vegetarisch recept
Bekijk recept

Wat zijn leuke sinterklaasrecepten om met kinderen te maken?

Sinterklaas is één groot feest voor kinderen. Het is dus extra leuk om samen met de kids iets lekkers te bakken. Denk bijvoorbeeld aan zoete recepten die gemakkelijk te maken zijn, zoals de Sinterklaas fudge, vrolijke Pepernoten rotsjes of ouderwetse Kruidnootjes.


Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

De meeste mensen zeggen pepernoten, terwijl we het dan eigenlijk over kruidnoten hebben. Kruidnoten zijn de bekende kleine, ronde, knapperige koekjes waarmee de pieten vaak strooien. Het zijn eigenlijk een soort kleine speculaasjes.


Pepernoten lijken qua smaak meer op taai taai en je kunt ze herkennen aan de onregelmatige vormen. Het zijn brokken die allemaal een verschillende vorm hebben.


Wat zijn typische Sinterklaas lekkernijen?

Tijdens Sinterklaas zijn typische lekkernijen om te kopen of zelf te maken:


– Pepernoten en chocoladepepernoten


– Kruidnoten


– (Gevulde) speculaas


– Chocoladeletter


– Chocolademunten, chocolade sinterklaaspoppen etc.


– Taai taai


– Schuimpjes


– Marsepein


– Chocolade kikkers en muizen


Je vindt onze favorieten in de top 15 sinterklaasrecepten.