Ga naar de inhoud
Broccoli cappuccino soep

Broccoli cappuccino soep

Maak met deze lekkere broccoli cappuccino soep een verrassende variatie op de klassieke broccolisoep. Deze soep maak je met broccoli, aardappel en een heerlijke schuimlaag. Perfect als feestelijk voorgerecht of lunch.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • olie of boter om in te bakken
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr aardappel
  • 300 gr broccoli
  • 500 ml groentebouillon
  • 150 ml volle melk
  • Snuf peper
  • verse peterselie

Benodigdheden

  • Melkopschuimer
  • 4 glaasjes van ca. 200 ml

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een klein beetje olie of boter in een kleine soeppan. Fruit hierin de sjalotjes en knoflook.


  2. Schil de aardappel, snijd in blokjes en voeg toe. Verdeel de broccoli in roosjes en voeg toe (de steel kun je ook in stukjes snijden en aan de soep toevoegen). Schenk de bouillon erbij en kook de soep 12-15 minuten tot de aardappel en broccoli goed gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.


    Broccoli cappuccino soep stap 1 Broccoli cappuccino soep stap 2 Broccoli cappuccino soep stap 3
  3. Klop de melk op met een melkopschuimer. Vul de glaasjes tot ¾ met soep. Schenk of lepel hierop voorzichtig de opgeklopte melk. Bestrooi met een snuf peper en wat fijngehakte peterselie. Serveer direct.


  4. Tips:


  5. Deze soep kun je een dag van tevoren te maken (zonder de schuimlaag).


  6. Gebruik plantaardige melk voor een plantaardige broccolisoep.


  7. Geen melkopschuimer in huis? Verwarm de melk dan zachtjes in een steelpannetje, schenk in een grote (meng)beker en mix schuimig met de staafmixer. Of doe de melk in de blender.