Paddenstoelensoep
Makkelijk basisrecept voor een herfstige en romige paddenstoelensoep met de volle smaak van paddenstoelen en een vleugje tijm. Makkelijk zelf gemaakt in 30 minuten met een paar basisingredienten.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 rode ui
-
400 gr gemengde paddenstoelen ( cantharellen, shii-takes, oesterzwammen )
-
2 teentjes knoflook
-
1 Klontje boter
-
100 ml kookroom
-
1 snuf tijm
-
1 liter groentebouillon
-
snuf peper en zout
-
Peterselie voor de afwerking
Benodigdheden
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe en fruit een paar minuten aan. Snijd de paddenstoelen in stukken en voeg samen met wat tijm toe aan de pan. Bak ze ongeveer 10 minuten op matig vuur totdat het meeste vocht verdwenen is.
-
Schep ongeveer de 1/3 deel uit de pan en bewaar apart. Voeg de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit en pureer de soep fijn. Roer de kookroom er doorheen en breng weer aan de kook. Proef of er eventueel nog wat zout of peper moet.
-
Schep als laatste de bewaarde paddenstoelen bij de soep en verwarm nog een minuutje mee. Schep de soep in borden of kommen en bestrooi met wat gedroogde of verse peterselie.
-
Tip: vervang (een deel) van de paddenstoelen door kastanjechampignons.
Heeft het gesmaakt?
194 stemmen
Ook lekker