Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Paddestoelensoep

Simpel recept voor verukkelijke herfst soep met de volle smaak van paddestoelen en tijm. 

Ingrediënten
1 rode ui
400 gr gemengde paddestoelen (bv. kastanjechampignons, cantharellen, shii-takes, oesterzwammen)
2 teentjes knoflook
Klontje boter
100 ml kookroom
Tijm
1 liter groentebouillon
Peper en zout
Peterselie voor de afwerking
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe en fruit een paar minuten aan. Snijd de paddestoelen in stukken en voeg samen met wat tijm toe aan de pan. Bak ze ongeveer 10 minuten op matig vuur totdat het meeste vocht verdwenen is. Schep ongeveer de 1/3 deel uit de pan en bewaar apart. Voeg de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit en pureer de soep fijn. Roer de kookroom er door heen en breng weer aan de kook. Proef of er eventueel nog wat zout of peper moet. Schep als laatste de bewaarde paddestoelen bij de soep en verwarm nog een minuutje mee. Schep de soep in borden of kommen en bestrooi met wat gedroogde of verse peterselie.

 

Beoordeling (116 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette