Paddenstoelensoep
Makkelijk basisrecept voor een herfstige paddenstoelensoep met de volle smaak van paddenstoelen en een vleugje tijm
Ingrediënten
1 rode ui
400 gr gemengde paddenstoelen (bv. kastanjechampignons, cantharellen, shii-takes, oesterzwammen)
2 teentjes knoflook
Klontje boter
100 ml kookroom
Snuf tijm
1 liter groentebouillon
Snuf peper en zout
Peterselie voor de afwerking
Materialen
Staafmixer
Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe en fruit een paar minuten aan. Snijd de paddenstoelen in stukken en voeg samen met wat tijm toe aan de pan. Bak ze ongeveer 10 minuten op matig vuur totdat het meeste vocht verdwenen is.
Schep ongeveer de 1/3 deel uit de pan en bewaar apart. Voeg de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit en pureer de soep fijn. Roer de kookroom er door heen en breng weer aan de kook. Proef of er eventueel nog wat zout of peper moet. Schep als laatste de bewaarde paddesntoelen bij de soep en verwarm nog een minuutje mee. Schep de soep in borden of kommen en bestrooi met wat gedroogde of verse peterselie.