Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Steak pie

Authentiek Schots recept voor heerlijke steak pie met gestoofd rundvlees en worteltjes onder een dakje van bladerdeeg

Ingrediënten
600 gr rib karbonade of sucadelappen
1 middelgrote ui
Klontje boter
150 ml runderbouillon van tablet
2 eetl worcestersaus
1 theel suiker
1 blik tomaten in stukjes a 400 gr
1 eetl tomatenpuree
Bosje verse peterselie, fijngehekat
1 pot worteltjes a 330 gr
1 ei
2 tot 4 vellen bladerdeeg
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes van ca 3 cm. Verhit de boter in de pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bewaar op een bord. Hak de ui fijn en bak deze in het vocht van het vlees glazig. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg de runderbouillon, worcestersaus, suiker, tomatenpuree en het blik met stukjes tomaat toe. Laat het ongeveer 2 uur afgedekt zachtjes stoven. Giet de worteltjes af en snijd in kleine stukjes. Voeg de laatste 10 minuten de worteltjes en de peterselie toe. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 garden. Maak het bladerdeeg op maat door bijvoorbeeld sommige vellen of stukjes aan elkaar te drukken met je vingertoppen. Doe de stoofschotel in een ovenschaal en bedek met het bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Zet de steak pie 15 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. Lekker met wat gebakken of gekookte aardappeltjes en/of een salade.
 
Je kunt ook het bladerdeeg op maat maken van de ovenschaal, op een bakplaat leggen en afbakken terwijl het vlees staat te stoven. Als het vlees klaar is schep je deze in de schaal en leg je het afgebakken bladerdeeg er boven op. Zo neem je de kans weg dat het bladerdeeg inzakt en bespaar je bovendien tijd.
 
Lees hier meer tips voor lekker mals stoofvlees
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×