Stoba (Caribische stoofschotel)

Mijn versie van de populaire Antilliaanse stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire. Lekker met rijst, aardappelen of gebakken bakbanaan.

Hoofdgerecht 25 min + 3 uur wachten

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de boter in een stoofpan en voeg het vlees toe.

  2. Snipper de ui, wortel en knoflook en voeg toe aan het vlees.

  3. Als het vlees rondom gebakken is voeg je de tomatenpuree, het (warme) water en bouillonblokje toe. Vervolgens ook de tomaat in stukjes, azijn, sojasaus, suiker, kaneel, komijn, peper, zout en laurier.

  4. Laat de stoofschotel minimaal 3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door.

  5. Voeg ongeveer 15 min van te voren de selderij grof gesneden toe en de pruimen.

  6. Lekker met wat rijst en gebakken bakbanaan.

  7. Zin in een vakantie naar Bonaire of zoek je een leuk adresje of restaurant op Bonaire? Kijk dan op: www.feelbonaire.com

Heeft het gesmaakt?
246 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!