Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stoba (Caribische stoofschotel)

Mijn versie van de populaire stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire

Ingrediënten
  • 750 gr runderstooflappen (in blokjes)
  • 10 gedroogde pruimen
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • ½ runderbouillon blokje
  • 250 ml water
  • 1 tomaat
  • 300 gr wortel
  • Paar takjes selderij
  • Snufje kaneel
  • Snuf komijn
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 laurier blad
  • Klontje boter

Bereiding
Smelt de boter in een stoofpan en voeg het vlees toe. Snipper de ui, wortel en knoflook en voeg toe aan het vlees. Als het vlees rondom gebakken is voeg je de tomatenpuree, het water en bouillonblokje toe. Vervolgens ook de tomaat in stukjes, azijn, sojasaus, suiker, kaneel, komijn, peper, zout en laurier.

stoba_01.jpg
stoba_02.jpg
stoba_03.jpg
stoba_04.jpg

Laat de stoofschotel minimaal 3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door. Voeg ongeveer 15 min van te voren de selderij grof gesneden toe en de pruimen. Lekker met wat rijst en gebakken bakbanaan.

Zin in een vakantie naar Bonaire of zoek je een leuk adresje of restaurant op Bonaire? Kijk dan op: www.feelbonaire.com

Beoordeling (36 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje paprika met roomkaas
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
Smoothie bowl met banaan en aardbei
Caprese salade met perzik