Ga naar de inhoud
Stoba (Caribische stoofschotel)

Stoba (Caribische stoofschotel)

Mijn versie van de populaire Antilliaanse stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire. Lekker met rijst, aardappelen of gebakken bakbanaan.

25 M + 3 U wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 750 gr runderstooflappen ( in blokjes )
  • 10 gedroogde pruimen
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 klein blikje tomaten puree ( à 70 gr )
  • 0.5 runderbouillon blokje
  • 250 ml water
  • 1 tomaat
  • 300 gr wortel
  • Paar takjes selderij
  • Snufje kaneel
  • Snuf komijn
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 laurier blad
  • Klontje boter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de boter in een stoofpan en voeg het vlees toe.


  2. Snipper de ui, wortel en knoflook en voeg toe aan het vlees.


  3. Als het vlees rondom gebakken is voeg je de tomatenpuree, het (warme) water en bouillonblokje toe. Vervolgens ook de tomaat in stukjes, azijn, sojasaus, suiker, kaneel, komijn, peper, zout en laurier.


  4. Laat de stoofschotel minimaal 3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door.


  5. Voeg ongeveer 15 min van te voren de selderij grof gesneden toe en de pruimen.


  6. Lekker met wat rijst en gebakken bakbanaan.


  7. Zin in een vakantie naar Bonaire of zoek je een leuk adresje of restaurant op Bonaire? Kijk dan op: www.feelbonaire.com