Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Stoba (Caribische stoofschotel)

Mijn versie van de populaire stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire

Ingrediënten
  • 750 gr runderstooflappen (in blokjes)
  • 10 gedroogde pruimen
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • ½ runderbouillon blokje
  • 250 ml water
  • 1 tomaat
  • 300 gr wortel
  • Paar takjes selderij
  • Snufje kaneel
  • Snuf komijn
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 laurier blad
  • Klontje boter

Bereiding
Smelt de boter in een stoofpan en voeg het vlees toe. Snipper de ui, wortel en knoflook en voeg toe aan het vlees. Als het vlees rondom gebakken is voeg je de tomatenpuree, het water en bouillonblokje toe. Vervolgens ook de tomaat in stukjes, azijn, sojasaus, suiker, kaneel, komijn, peper, zout en laurier.

Laat de stoofschotel minimaal 3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door. Voeg ongeveer 15 min van te voren de selderij grof gesneden toe en de pruimen. Lekker met wat rijst en gebakken bakbanaan.

Zin in een vakantie naar Bonaire of zoek je een leuk adresje of restaurant op Bonaire? Kijk dan op: www.feelbonaire.com

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×