Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stoba (Caribische stoofschotel)

Mijn versie van de populaire stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire

Ingrediënten
  • 750 gr runderstooflappen (in blokjes)
  • 10 gedroogde pruimen
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • ½ runderbouillon blokje
  • 250 ml water
  • 1 tomaat
  • 300 gr wortel
  • Paar takjes selderij
  • Snufje kaneel
  • Snuf komijn
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 laurier blad
  • Klontje boter

Bereiding
Smelt de boter in een stoofpan en voeg het vlees toe. Snipper de ui, wortel en knoflook en voeg toe aan het vlees. Als het vlees rondom gebakken is voeg je de tomatenpuree, het water en bouillonblokje toe. Vervolgens ook de tomaat in stukjes, azijn, sojasaus, suiker, kaneel, komijn, peper, zout en laurier.

stoba_01.jpg
stoba_02.jpg
stoba_03.jpg
stoba_04.jpg

Laat de stoofschotel minimaal 3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door. Voeg ongeveer 15 min van te voren de selderij grof gesneden toe en de pruimen. Lekker met wat rijst en gebakken bakbanaan.

Zin in een vakantie naar Bonaire of zoek je een leuk adresje of restaurant op Bonaire? Kijk dan op: www.feelbonaire.com

Beoordeling (37 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
Burger met watermeloensalsa
Yakitori
Spicy pizza diavola
Oosterse biefstuk spies met mango