Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Stoba (Caribische stoofschotel)

Mijn versie van de populaire stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire

Ingrediënten

Bereiding

 Smelt de boter in een stoofpan en voeg het vlees toe. Snipper de ui, wortel en knoflook en voeg toe aan het vlees. Als het vlees rondom gebakken is voeg je de tomatenpuree, het water en bouillonblokje toe. Vervolgens ook de tomaat in stukjes, azijn, sojasaus, suiker, kaneel, komijn, peper, zout en laurier.

 Laat de stoofschotel minimaal 3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door. Voeg ongeveer 15 min van te voren de selderij grof gesneden toe en de pruimen. Lekker met wat rijst en gebakken bakbanaan.

 Zin in een vakantie naar Bonaire of zoek je een leuk adresje of restaurant op Bonaire? Kijk dan op: www.feelbonaire.com

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×