
Pittige pompoenstoof
Stoofschotel met blokjes pompoen, champignons en een lekkere pittige touch van harissa.
20 M + 30 M stoven
Ingrediƫnten: Pittige pompoenstoof
Voor personen
-
800 gr pompoen ( in blokjes )
-
1 grote ui ( naar eigen keuze )
-
1 teen knoflook
-
1 blokje groentebouillon
-
500 ml water
-
200 gr kikkererwten ( conserven uit zak of pot )
-
verse peterselie
-
250 gr champignons
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
2 theelepel harissa ( of meer naar smaak )
-
2 eetlepels boter of margarine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pittige pompoenstoof
-
Snijd de ui en knoflook fijn en smelt de boter in een braad- of stoofpan. Fruit hier de ui en knoflook in en roer hier de harissa en de tomatenpuree doorheen.
-
Voeg dan de plakjes champignons toe en roerbak even mee. Doe vervolgens de pompoenblokjes erbij en schep er goed doorheen. Los het bouillonblokje op in het water en giet de bouillon vervolgens met de pompoen in de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat ca. 30 minuten stoven met de deksel een klein beetje open. Roer er de laatste 5 minuten de kikkererwten en peterselie doorheen.
-
Proef op het laatst of er nog een beetje peper, zout of harissa in hoort. Lekker met rijst of aardappelpuree. Serveer er eventueel wat Griekse of plantaardige yoghurt bij.
-
Tip: harissa is een pittige pasta van o.a. pepers en tomaat uit Noord-Afrika en is vrij goed verkrijgbaar bij de grotere supermarkten.
-
Serveer je de stoof met rijst, aardappel of brood dan kun je 4 tot 6 personen aanhouden voor dit recept.
Heeft het gesmaakt?
196 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 250
- vet 10 gr
- verzadigd vet 3 gr
- koolhydraten 30 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 6 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker