Pittige pompoenstoof

Stoofschotel met blokjes pompoen, champignons en een lekkere pittige touch van harissa.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de ui en knoflook fijn en smelt de boter in een braad- of stoofpan. Fruit hier de ui en knoflook in en roer hier de harissa en de tomatenpuree doorheen.

Voeg dan de plakjes champignons toe en roerbak even mee. Doe vervolgens de pompoenblokjes erbij en schep er goed doorheen. Los het bouillonblokje op in het water en giet de bouillon vervolgens met de pompoen in de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat ca. 30 minuten stoven met de deksel een klein beetje open. Roer er de laatste 5 minuten de kikkererwten en peterselie doorheen.

Proef op het laatst of er nog een beetje peper, zout of harissa in hoort. Lekker met rijst of aardappelpuree. Serveer er eventueel wat Griekse of plantaardige yoghurt bij.

Tip: harissa is een pittige pasta van o.a. pepers en tomaat uit Noord-Afrika en is vrij goed verkrijgbaar bij de grotere supermarkten.

Serveer je de stoof met rijst, aardappel of brood dan kun je 4 tot 6 personen aanhouden voor dit recept.

52 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!