Appelstrudel

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.

Nagerecht 30 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 8 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Maak eerst het appelmengsel; schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de rozijnen, kaneel, vanillesuiker, fijngehakte walnoten en paneermeel toe. Rasp de citroen en pers het sap uit. Voeg 1 eetlepel sap toe en 1 eetlepel rasp. Schep alles goed door elkaar.

  3. Leg het bladerdeeg op een schone ondergrond op je met bloem bestrooide keukenbad. Rol het deeg uit zodat het wat dunner wordt en het deeg ongeveer een half keer zo groot is geworden.

  4. Schep het appelmengsel op het deeg. Verdeel het mooi als een soort worst over de lengte en houd een paar cm aan de rand over links en rechts. Vouw deze randen over de vulling naar binnen rol het deeg dan voorzichtig op. Leg op een bakplaat met bakpapier.

  5. Smelt de margarine en bestrijk de appelstrudel hiermee. Bestrooi met amandelschaafsel en bak de strudel ca. 30 minuten in de oven.

  6. Serveer lauwwarm met eventueel wat room en poedersuiker.

Heeft het gesmaakt?
55 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!