Appelstrudel

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Maak eerst het appelmengsel; schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de rozijnen, kaneel, vanillesuiker, fijngehakte walnoten en paneermeel toe. Rasp de citroen en pers het sap uit. Voeg 1 eetlepel sap toe en 1 eetlepel rasp. Schep alles goed door elkaar.

Leg het bladerdeeg op een schone ondergrond op je met bloem bestrooide keukenbad. Rol het deeg uit zodat het wat dunner wordt en het deeg ongeveer een half keer zo groot is geworden.

Schep het appelmengsel op het deeg. Verdeel het mooi als een soort worst over de lengte en houd een paar cm aan de rand over links en rechts. Vouw deze randen over de vulling naar binnen rol het deeg dan voorzichtig op. Leg op een bakplaat met bakpapier.

Smelt de margarine en bestrijk de appelstrudel hiermee. Bestrooi met amandelschaafsel en bak de strudel ca. 30 minuten in de oven.

Serveer lauwwarm met eventueel wat room en poedersuiker.

20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!