Ga naar de inhoud
Stroganoff met balletjes

Stroganoff met balletjes

Gehaktballetjes in een romige stroganoffsaus met paprika en champignons

55 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr gehakt ( half om half )
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder ( pittig )
  • 1 teen knoflook
  • 300 gr rijst
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 250 gr champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 250 ml bouillon
  • 1 eetlepel maïzena
  • 125 ml crème fraîche
  • snuf peper en zout
  • Boter of olie om te bakken
  • peterselie om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een kom en meng met het ei, paneermeel, peper en zout. Draai hier kleine gehaktballetjes van. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 min bruin en gaar.


  2. Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een grote pan (of gebruik de pan van de gehaktballetjes). Voeg de paprika in blokjes toe. Voeg na een paar minuten de champignons toe. Breng op smaak met paprikapoeder. Roer na 5 minuten de tomatenpuree er door. Giet dan ook de bouillon er bij en breng het mengsel aan de kook. Roer ongeveer 1 eetlepel maïzena los met 1 eetlepel water in een klein glaasje. Giet dit bij de tomatensaus en laat de saus een wat indikken. Laat de saus een kwartiertje pruttelen. Kook ondertussen de rijst gaar.


  3. Roer de creme fraiche door de groentesaus. schep dan ook de gehaktballetjes er door en warm nog even mee. Proef of er nog een snufje peper of zout nodig is. Serveer de strogranoff met wat peterselie in top en de rijst. Ook lekker met pasta of aardappeltjes.