Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Stroganoff met balletjes

Gehaktballetjes in een romige stroganoffsaus met paprika en champignons

Ingrediënten
  • 500 gr gehakt (half om half)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder (pittig)
  • 1 teen knoflook
  • 300 gr rijst
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 250 gr champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 250 ml bouillon
  • 1 eetlepel maïzena
  • 125 ml creme fraiche
  • Snuf peper en zout
  • Boter of olie om te bakken
  • Peterselie om te garneren

Bereiding
Doe het gehakt in een kom en meng met het ei, paneermeel, peper en zout. Draai hier kleine gehaktballetjes van. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 min bruin en gaar.

Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een grote pan (of gebruik de pan van de gehaktballetjes). Voeg de paprika in blokjes toe. Voeg na een paar minuten de champignons toe. Breng op smaak met paprikapoeder. Roer na 5 minuten de tomatenpuree er door. Giet dan ook de bouillon er bij en breng het mengsel aan de kook. Roer ongeveer 1 eetlepel maïzena los met 1 eetlepel water in een klein glaasje. Giet dit bij de tomatensaus en laat de saus een wat indikken. Laat de saus een kwartiertje pruttelen. Kook ondertussen de rijst gaar.

Roer de creme fraiche door de groentesaus. schep dan ook de gehaktballetjes er door en warm nog even mee. Proef of er nog een snufje peper of zout nodig is. Serveer de strogranoff met wat peterselie in top en de rijst. Ook lekker met pasta of aardappeltjes.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×