Kikkererwtensalade met feta

Een heerlijke gezonde glutenvrije salade met kikkererwten, feta, rode paprika en een dressing van olijfolie en citroen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Spoel de kikkererwten af met water, dep ze vervolgens droog met een schone theedoek.

Snijd de olijven, komkommer, rode paprika, koriander en lente ui fijn.

Meng in een schaal de kikkererwten, olijven, veldsla, komkommer, rode paprika, koriander en lente ui. Verdeel hier overheen de olijfolie, citroensap, snuf zout en peper en de feta.

Schep alles een keer goed door elkaar.

Tips: Ook lekker om nog (geroosterde) noten toe te voegen.

Kies in de herfst/winter voor paprika uit pot in plaats van verse om een duurzamere keuze te maken.

17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!