Kikkererwtensalade met feta

Een heerlijke gezonde glutenvrije salade met kikkererwten, feta, rode paprika en een dressing van olijfolie en citroen.

Lunch recept 10 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af met water, dep ze vervolgens droog met een schone theedoek.

  2. Snijd de olijven, komkommer, rode paprika, koriander en lente ui fijn.

  3. Meng in een schaal de kikkererwten, olijven, veldsla, komkommer, rode paprika, koriander en lente ui. Verdeel hier overheen de olijfolie, citroensap, snuf zout en peper en de feta.

  4. Schep alles een keer goed door elkaar.

  5. Tips: Ook lekker om nog (geroosterde) noten toe te voegen.

  6. Kies in de herfst/winter voor paprika uit pot in plaats van verse om een duurzamere keuze te maken.

Heeft het gesmaakt?
86 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.