Ga naar de inhoud
Kikkererwtensalade met feta

Kikkererwtensalade met feta

Een heerlijke gezonde glutenvrije salade met kikkererwten, feta, rode paprika en een dressing van olijfolie en citroen.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr kikkererwten ( uit blik )
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0,5 citroen ( voor het sap )
  • 40 gr groene olijven
  • 50 gr veldsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • Handje koriander
  • 2 lente uitjes
  • 75 gr feta ( plantaardig )
  • Snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af met water, dep ze vervolgens droog met een schone theedoek.


  2. Snijd de olijven, komkommer, rode paprika, koriander en lente ui fijn.


  3. Meng in een schaal de kikkererwten, olijven, veldsla, komkommer, rode paprika, koriander en lente ui. Verdeel hier overheen de olijfolie, citroensap, snuf zout en peper en de feta.


  4. Schep alles een keer goed door elkaar.


  5. Tips: Ook lekker om nog (geroosterde) noten toe te voegen.


  6. Kies in de herfst/winter voor paprika uit pot in plaats van verse om een duurzamere keuze te maken.