
Kikkererwtensalade met feta
Een heerlijke gezonde glutenvrije salade met kikkererwten, feta, rode paprika en een dressing van olijfolie en citroen.
10 M
Ingrediënten: Kikkererwten feta
Voor personen
-
200 gr kikkererwten ( uit blik )
-
3 eetlepels olijfolie
-
0,5 citroen ( voor het sap )
-
40 gr groene olijven
-
50 gr veldsla
-
1/2 komkommer
-
1 rode paprika
-
Handje koriander
-
2 lente uitjes
-
75 gr feta ( plantaardig )
-
Snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Kikkererwten feta
-
Spoel de kikkererwten af met water, dep ze vervolgens droog met een schone theedoek.
-
Snijd de olijven, komkommer, rode paprika, koriander en lente ui fijn.
-
Meng in een schaal de kikkererwten, olijven, veldsla, komkommer, rode paprika, koriander en lente ui. Verdeel hier overheen de olijfolie, citroensap, snuf zout en peper en de feta.
-
Schep alles een keer goed door elkaar.
-
Tips: Ook lekker om nog (geroosterde) noten toe te voegen.
-
Kies in de herfst/winter voor paprika uit pot in plaats van verse om een duurzamere keuze te maken.
Heeft het gesmaakt?
89 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 405
- vet 30 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 22 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 10 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker