Stroopwafelcake

Heerlijke zoete cake met stukjes stroopwafel en een topping van een simpele karamel saus van fudge en stukjes stroopwafels

Bakrecept 30 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit.

  2. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel erbij. Spatel of mix nog een keer goed door. Snijd of breek 5 stroopwafels in stukjes en spatel door het cakebeslag.

  3. Doe het cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.

  4. Smelt de fudge au bain-marie, het duurt ca. 10 minuten tot dit is veranderd in een karamelsaus. Verdeel de saus over de cake. Snijd of breek de laatste stroopwafel in kleine stukjes en verdeel over de karamelsaus.

  5. Tip: bewaar de cake afgedekt maximaal 4 dagen.

Heeft het gesmaakt?
223 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!