Ga naar de inhoud
Stroopwafelcake

Stroopwafelcake

Heerlijke zoete cake met stukjes stroopwafel en een topping van een simpele karamel saus van fudge en stukjes stroopwafels

30 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 240 gr suiker
  • 240 gr boter ( + om in te vetten )
  • 280 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 Snuf zout
  • 4 grote eieren
  • 6 stroopwafels
  • 1 snuf kaneel
  • 75 gr fudge

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit.


  2. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel erbij. Spatel of mix nog een keer goed door. Snijd of breek 5 stroopwafels in stukjes en spatel door het cakebeslag.


    Stroopwafelcake Stroopwafelcake Stroopwafelcake
  3. Doe het cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.


    Stroopwafelcake Stroopwafelcake Stroopwafelcake
  4. Smelt de fudge au bain-marie, het duurt ca. 10 minuten tot dit is veranderd in een karamelsaus. Verdeel de saus over de cake. Snijd of breek de laatste stroopwafel in kleine stukjes en verdeel over de karamelsaus.


  5. Tip: bewaar de cake afgedekt maximaal 4 dagen.