Stroopwafelcake

Heerlijke zoete cake met stukjes stroopwafel en een topping van een simpele karamel saus van fudge en stukjes stroopwafels

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit.

Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel erbij. Spatel of mix nog een keer goed door. Snijd of breek 5 stroopwafels in stukjes en spatel door het cakebeslag.

Doe het cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.

Smelt de fudge au bain-marie, het duurt ca. 10 minuten tot dit is veranderd in een karamelsaus. Verdeel de saus over de cake. Snijd of breek de laatste stroopwafel in kleine stukjes en verdeel over de karamelsaus.

Tip: bewaar de cake afgedekt maximaal 4 dagen.

Stroopwafelcake

106 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.