Sushi komkommer bootjes

Je borrelavond is pas echt gezellig met deze knapperige sushi hapjes. Lekker met zachte avocado, gerookte zalm en gerookte paprika mayo.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Bereid indien nodig eerst de sushi rijst voor indien je niet de kant-en-klare poké bowl rijst hebt kunnen vinden.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens iedere helft in 5 of 6 stukken.

Lepel de stukjes komkommer uit.

Meng de mayonaise met de paprikapoeder. Voeg eventueel meer toe naar eigen smaak.

Pers een beetje citroensap erbij en roer door. Blijf citroensap toevoegen totdat de saus vloeibaar genoeg is om het soepel te kunnen verdelen.

Snijd de avocado in dunne plakjes en bestrooi met zout en peper.

Snijd de zalm in dunne reepjes.

Bereid de kant-en-klare rijst volgens de verpakking en laat ietsje afkoelen.

Strooi ondertussen wat zout en peper over de komkommer stukjes.

Verdeel de rijst over de komkommer. Leg overal een stukje avocado op en daar bovenop een paar reepjes zalm.

Bestrooi met het sesamzaad en optioneel wat verse koriander.

Tip: Snijd een dun laagje van de onderkant van de bootjes af voordat je ze vult. Op die manier creëer je een platte onderkant en blijven ze beter liggen als je ze vult en serveert.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!