Ga naar de inhoud
Sushi komkommer bootjes

Sushi komkommer bootjes

Je borrelavond is pas echt gezellig met deze knapperige sushi hapjes. Lekker met zachte avocado, gerookte zalm en gerookte paprika mayo.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 1 komkommer
  • 375 gr pokĆ© bowl rijst (kant-en-klaar) ( of sushi rijst )
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 theelepels gerookt paprikapoeder ( pittig )
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 1 halve citroen voor het sap
  • 1 rijpe avocado
  • verse koriander ( optioneel )
  • Zout en peper

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid indien nodig eerst de sushi rijst voor indien je niet de kant-en-klare pokƩ bowl rijst hebt kunnen vinden.


  2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens iedere helft in 5 of 6 stukken.


  3. Lepel de stukjes komkommer uit.


  4. Meng de mayonaise met de paprikapoeder. Voeg eventueel meer toe naar eigen smaak.


  5. Pers een beetje citroensap erbij en roer door. Blijf citroensap toevoegen totdat de saus vloeibaar genoeg is om het soepel te kunnen verdelen.


  6. Snijd de avocado in dunne plakjes en bestrooi met zout en peper.


  7. Snijd de zalm in dunne reepjes.


  8. Bereid de kant-en-klare rijst volgens de verpakking en laat ietsje afkoelen.


  9. Strooi ondertussen wat zout en peper over de komkommer stukjes.


  10. Verdeel de rijst over de komkommer. Leg overal een stukje avocado op en daar bovenop een paar reepjes zalm.


  11. Bestrooi met het sesamzaad en optioneel wat verse koriander.


  12. Tip: Snijd een dun laagje van de onderkant van de bootjes af voordat je ze vult. Op die manier creƫer je een platte onderkant en blijven ze beter liggen als je ze vult en serveert.