Vegetarische taco’s met groenten

Vegetarisch gerecht van knapperige taco’s gevuld met geroosterde bloemkool en paprika in romige saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe ze in een kom en voeg een scheut olijfolie en een snuf komijn, peper en zout toe en schep door. Verdeel daarna over een bakplaat met bakpapier. Rooster de bloemkool ca 20 minuten tot hij iets zacht is.

 Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg ook de paprika in kleine blokjes toe. Breng dit mengsel op smaak met cayennepeper, paprikapoeder en een snuf peper en zout. Roer dan de creme fraiche er door. Als deze is gesmolten schep je voorzichtig de geroosterde bloemkool er door. Bak ondertussen ook de taco’s af in de oven. Vul ze met de het romige bloemkool mengsel, wat blokjes avocado en ringetjes bosui.

16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.