Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Taco’s met bloemkool

Vegetarisch gerecht van knapperige taco’s gevuld met geroosterde bloemkool in romige saus

Ingrediënten
  • 400 gr bloemkool
  • 1 rode ui
  • ½ paprika
  • 125 ml creme fraiche
  • 8 taco's
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf cayennepeper
  • 1 teen knoflook
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe ze in een kom en voeg een scheut olijfolie en een snuf komijn, peper en zout toe en schep door. Verdeel daarna over een bakplaat met bakpapier. Rooster de bloemkool ca 20 minuten tot hij iets zacht is.

Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg ook de paprika in kleine blokjes toe. Breng dit mengsel op smaak met cayennepeper, paprikapoeder en een snuf peper en zout. Roer dan de creme fraiche er door. Als deze is gesmolten schep je voorzichtig de geroosterde bloemkool er door. Bak ondertussen ook de taco’s af in de oven. Vul ze met de het romige bloemkool mengsel, wat blokjes avocado en ringetjes bosui.

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×