Vegetarische taco’s met groenten
Vegetarisch gerecht van knapperige taco’s gevuld met geroosterde bloemkool en paprika in romige saus
25 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
400 gr bloemkool
-
1 rode ui
-
0.5 paprika
-
125 ml crème fraîche
-
8 taco's
-
1 avocado
-
1 bosui
-
Snuf paprikapoeder
-
Snuf cayennepeper
-
1 teen knoflook
-
Snuf komijn
-
peper en zout
-
scheutje olijfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe ze in een kom en voeg een scheut olijfolie en een snuf komijn, peper en zout toe en schep door. Verdeel daarna over een bakplaat met bakpapier. Rooster de bloemkool ca 20 minuten tot hij iets zacht is.
-
Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg ook de paprika in kleine blokjes toe. Breng dit mengsel op smaak met cayennepeper, paprikapoeder en een snuf peper en zout. Roer dan de creme fraiche er door. Als deze is gesmolten schep je voorzichtig de geroosterde bloemkool er door. Bak ondertussen ook de taco’s af in de oven. Vul ze met de het romige bloemkool mengsel, wat blokjes avocado en ringetjes bosui.
Heeft het gesmaakt?
22 stemmen
Ook lekker