Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Taco’s met bloemkool

Vegetarisch gerecht van knapperige taco’s gevuld met geroosterde bloemkool in romige saus

Ingrediënten
  • 400 gr bloemkool
  • 1 rode ui
  • ½ paprika
  • 125 ml creme fraiche
  • 8 taco's
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf cayennepeper
  • 1 teen knoflook
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe ze in een kom en voeg een scheut olijfolie en een snuf komijn, peper en zout toe en schep door. Verdeel daarna over een bakplaat met bakpapier. Rooster de bloemkool ca 20 minuten tot hij iets zacht is.

taco_bloemkool_01.jpg
taco_bloemkool_02.jpg
taco_bloemkool_03.jpg

Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg ook de paprika in kleine blokjes toe. Breng dit mengsel op smaak met cayennepeper, paprikapoeder en een snuf peper en zout. Roer dan de creme fraiche er door. Als deze is gesmolten schep je voorzichtig de geroosterde bloemkool er door. Bak ondertussen ook de taco’s af in de oven. Vul ze met de het romige bloemkool mengsel, wat blokjes avocado en ringetjes bosui.

Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg