Tagliata van entrecote

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Besprenkel de tomaten met wat olie en bestrooi met wat peper en zout en zet ongeveer 15 min in de oven tot ze iets beginnen te barsten. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en leg het vlees hierin. Bestrooi met een klein snufje peper en zout. Bak ca. 6 minuten rondom bruin en wikkel daarna in een stukje aluminiumfolie (het vlees moet nog rosé zijn van binnen).

 Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Snipper de knoflook fijn en bak in dezelfde pan iets aan. Voeg de rozemarijn toe. Blus af met een scheutje balsamico azijn. Zet het vuur uit en roer het citroensap er door. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op wat rucola op een bordje. Leg de tomaatjes er naast. Druppel wat van de knoflook rozemarijn dressing er over. Bestrooi met wat parmezaanse kaas en pijnboompitten. Serveer met wat plakjes brood (die ook lekker zijn om in de dressing te dippen).

64 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!