Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tagliata van entrecote

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

Ingrediënten
  • 350 gr entrecote
  • 50 gr rucola
  • 250 gr cherrytomaatjes (aan tak)
  • 75 gr parmezaanse kaas snippers
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 takjes rozemarijn
  • Snuf peper en zout
  • 1 pistoletje
  • Olijfolie
Materialen
  • Aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Besprenkel de tomaten met wat olie en bestrooi met wat peper en zout en zet ongeveer 15 min in de oven tot ze iets beginnen te barsten. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en leg het vlees hierin. Bestrooi met een klein snufje peper en zout. Bak ca. 6 minuten rondom bruin en wikkel daarna in een stukje aluminiumfolie (het vlees moet nog rosé zijn van binnen).

tagliata_01.jpg
tagliata_02.jpg
tagliata_03.jpg
tagliata_04.jpg

Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Snipper de knoflook fijn en bak in dezelfde pan iets aan. Voeg de rozemarijn toe. Blus af met een scheutje balsamico azijn. Zet het vuur uit en roer het citroensap er door. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op wat rucola op een bordje. Leg de tomaatjes er naast. Druppel wat van de knoflook rozemarijn dressing er over. Bestrooi met wat parmezaanse kaas en pijnboompitten. Serveer met wat plakjes brood (die ook lekker zijn om in de dressing te dippen).

Beoordeling (33 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x herfst recepten
  • Hoofdgerecht
Tagliatelle stroganoff
  • Hoofdgerecht
Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
Paddestoelenquiche

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili