Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tagliata van entrecote

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

Ingrediënten
  • 350 gr entrecote
  • 50 gr rucola
  • 250 gr cherrytomaatjes (aan tak)
  • 75 gr parmezaanse kaas snippers
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 takjes rozemarijn
  • Snuf peper en zout
  • 1 pistoletje
  • Olijfolie
Materialen
  • Aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Besprenkel de tomaten met wat olie en bestrooi met wat peper en zout en zet ongeveer 15 min in de oven tot ze iets beginnen te barsten. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en leg het vlees hierin. Bestrooi met een klein snufje peper en zout. Bak ca. 6 minuten rondom bruin en wikkel daarna in een stukje aluminiumfolie (het vlees moet nog rosé zijn van binnen).

Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Snipper de knoflook fijn en bak in dezelfde pan iets aan. Voeg de rozemarijn toe. Blus af met een scheutje balsamico azijn. Zet het vuur uit en roer het citroensap er door. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op wat rucola op een bordje. Leg de tomaatjes er naast. Druppel wat van de knoflook rozemarijn dressing er over. Bestrooi met wat parmezaanse kaas en pijnboompitten. Serveer met wat plakjes brood (die ook lekker zijn om in de dressing te dippen).

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×