Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tagliata van entrecote

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Besprenkel de tomaten met wat olie en bestrooi met wat peper en zout en zet ongeveer 15 min in de oven tot ze iets beginnen te barsten. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en leg het vlees hierin. Bestrooi met een klein snufje peper en zout. Bak ca. 6 minuten rondom bruin en wikkel daarna in een stukje aluminiumfolie (het vlees moet nog rosé zijn van binnen).

 Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Snipper de knoflook fijn en bak in dezelfde pan iets aan. Voeg de rozemarijn toe. Blus af met een scheutje balsamico azijn. Zet het vuur uit en roer het citroensap er door. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op wat rucola op een bordje. Leg de tomaatjes er naast. Druppel wat van de knoflook rozemarijn dressing er over. Bestrooi met wat parmezaanse kaas en pijnboompitten. Serveer met wat plakjes brood (die ook lekker zijn om in de dressing te dippen).

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99