Ga naar de inhoud
Tahu telor (tofu omelet)

Tahu telor (tofu omelet)

Tahu telor is echt zo'n gerecht waar ik meteen trek van krijg. De zachte omelet met de knapperige toppings en smaakvolle pindasaus vind ik een perfecte combi. Bovendien is het snel gemaakt en ideaal als je zin hebt in een lekkere en lichte Indonesische maaltijd. Ook lekker als onderdeel van de rijsttafel.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 500 gr tofu
  • 1 uitje
  • 3 eetlepels plantaardige melk
  • 5 eieren
  • 1 snuf komijn

Saus:

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel (palm)suiker
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel tamarinde pasta ( optioneel )
  • water naar behoefte

Toppings:

  • 1 handje pinda's
  • 1 bosui
  • verse selderie
  • 50 gr taugĆ©
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes en bak deze in een pan met een beetje olie tot ze licht goudbruin zijn. Voeg daarna de fijngehakte ui toe en bak kort mee totdat deze zacht is. Haal de tofu en ui uit de pan en zet apart.


  2. Klop de eieren los in een kom samen met de plantaardige melk, een snufje komijn, en een klein beetje zout. Meng daarna de gebakken tofu en ui door het eimengsel.


  3. Verhit opnieuw wat olie in de pan op middelhoog vuur en schenk het tofu-eimengsel erin. Bak het als een dikke omelet, draai voorzichtig om als de onderkant stevig is, en bak de andere kant goudbruin. Haal uit de pan en laat even afkoelen.


  4. Voor de saus verwarm je een beetje olie in een klein pannetje. Fruit hierin de fijngehakte knoflook tot deze geurt. Voeg de pindakaas, ketjap manis, palmsuiker, citroensap, en tamarinde toe. Voeg beetje bij beetje water toe terwijl je roert, tot de saus een mooie dikke maar gietbare structuur heeft. Breng op smaak met peper en zout.


    Tahu telor (tofu omelet) stap 1 Tahu telor (tofu omelet) stap 3 Tahu telor (tofu omelet) stap 2
  5. Leg de tahu telor op een bord en giet de warme pindasaus eroverheen. Garneer met fijngesneden bosui, blaadjes selderie, een handje taugĆ©, gebakken uitjes, en gehakte pindaā€™s.


  6. Tips van mij: je kunt ook de omelet bakken in de oven in een ingevette vorm, ca 25 min op 200 graden. Hierdoor hoef je hem niet om te draaien.

    Als je geen palmsuiker hebt, kun je bruine basterdsuiker gebruiken.

    Voeg wat chili of sambal toe aan de saus voor wat pit. Of serveer er apart sambal bij.