Bananenloempia’s

Zoete loempia's van bananen in een krokant jasje van filodeeg uit de oven met chocoladesaus. Een heerlijke zoete snack of lekker met een bolletje ijs als dessert.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Pel de bananen en snijd ze doormidden. Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter. Leg een halve banaan vooraan op het vel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Bestrijk tussendoor nog een keer met boter.

Leg de bananenloempias op een bakplaat en bestrijk de bovenzijde met boter. Bak ze ca. 20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Smelt ondertussen de chocolade met de slagroom in een pannetje. Haal de bananenloempias uit de oven en leg op een bord. Bestrooi met wat poedersuiker. Besprenkel met chocoladesaus en serveer deze er apart bij.

Tip: je kunt deze bananenloempia’s ook van te voren maken en last minute een paar minuten opwarmen in de oven. Ze zijn wel het lekkerste en knapperigste als ze net gemaakt zijn.

Bekijk hier de video van het recept

23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.