![Bananenloempia’s](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2020/12/bananen-loempia.jpg)
Bananenloempia’s
Zoete loempia's van bananen in een krokant jasje van filodeeg uit de oven met chocoladesaus. Een heerlijke zoete snack of lekker met een bolletje ijs als dessert.
25 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
3 bananen
-
6 vellen filodeeg
-
75 gr gesmolten boter
-
75 gr chocolade
-
125 ml slagroom
-
poedersuiker
Benodigdheden
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Pel de bananen en snijd ze doormidden. Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter. Leg een halve banaan vooraan op het vel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Bestrijk tussendoor nog een keer met boter.
-
Leg de bananenloempias op een bakplaat en bestrijk de bovenzijde met boter. Bak ze ca. 20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
-
Smelt ondertussen de chocolade met de slagroom in een pannetje. Haal de bananenloempias uit de oven en leg op een bord. Bestrooi met wat poedersuiker. Besprenkel met chocoladesaus en serveer deze er apart bij.
-
Tip: je kunt deze bananenloempia’s ook van te voren maken en last minute een paar minuten opwarmen in de oven. Ze zijn wel het lekkerste en knapperigste als ze net gemaakt zijn.
-
Bekijk hier de video van het recept
Heeft het gesmaakt?
38 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Oud en nieuw recepten 2024