Bananenloempia’s

Zoete loempia's van bananen in een krokant jasje van filodeeg uit de oven met chocoladesaus. Een heerlijke zoete snack of lekker met een bolletje ijs als dessert.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Pel de bananen en snijd ze doormidden. Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter. Leg een halve banaan vooraan op het vel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Bestrijk tussendoor nog een keer met boter.

Leg de bananenloempias op een bakplaat en bestrijk de bovenzijde met boter. Bak ze ca. 20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Smelt ondertussen de chocolade met de slagroom in een pannetje. Haal de bananenloempias uit de oven en leg op een bord. Bestrooi met wat poedersuiker. Besprenkel met chocoladesaus en serveer deze er apart bij.

Tip: je kunt deze bananenloempia’s ook van te voren maken en last minute een paar minuten opwarmen in de oven. Ze zijn wel het lekkerste en knapperigste als ze net gemaakt zijn.

Bekijk hier de video van het recept

29 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!