Bananenloempia’s

Zoete loempia's van bananen in een krokant jasje van filodeeg uit de oven met chocoladesaus. Een heerlijke zoete snack of lekker met een bolletje ijs als dessert.

Hapjes en snacks 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Pel de bananen en snijd ze doormidden. Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter. Leg een halve banaan vooraan op het vel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Bestrijk tussendoor nog een keer met boter.

  2. Leg de bananenloempias op een bakplaat en bestrijk de bovenzijde met boter. Bak ze ca. 20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  3. Smelt ondertussen de chocolade met de slagroom in een pannetje. Haal de bananenloempias uit de oven en leg op een bord. Bestrooi met wat poedersuiker. Besprenkel met chocoladesaus en serveer deze er apart bij.

  4. Tip: je kunt deze bananenloempia’s ook van te voren maken en last minute een paar minuten opwarmen in de oven. Ze zijn wel het lekkerste en knapperigste als ze net gemaakt zijn.

  5. Bekijk hier de video van het recept

Heeft het gesmaakt?
38 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!