Tartaar van ossenhaas met truffelmayo
Simpel en lekker voorgerecht voor het kerstmenu: ossenhaastartaar, truffelmayonaise en parmezaanse kaas
Ingrediënten
160 gr ossenhaas
50 gr Parmazaanse kaas snippers
2 eetl mayonaise
1 theel truffel tapenade
1 bosuitje, fijn gesneden
4 mini (afbak)broodjes
50 gr Parmazaanse kaas snippers
2 eetl mayonaise
1 theel truffel tapenade
1 bosuitje, fijn gesneden
4 mini (afbak)broodjes
Materialen
Eventueel een kookring
Eventueel een kookring
Bereiding
Snijd de ossenhaas met een scherp mes fijn. Breng het vlees goed op smaak met peper en zout. Voeg 2 eetlepels water toe aan de ossenhaas en dek goed af met folie zodat hij niet verkleurt. Schep de truffeltapenade door de mayonaise en meng tot een sausje.



Maak dit gerecht vlak voordat je het serveert om verkleuring van het vlees te voorkomen.