Ga naar de inhoud
Steak tartaar met truffelmayonaise

Steak tartaar met truffelmayonaise

Simpel en lekker voorgerecht: verse ossenhaas tartaar met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 160 gr ossenhaas
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel truffeltapenade
  • 1 bosuitje ( fijngesneden )
  • 4 mini broodjes ( afbak )
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ossenhaas met een scherp mes fijn. Breng het vlees goed op smaak met peper en zout. Voeg 2 eetlepels water toe aan de ossenhaas en dek goed af met folie zodat hij niet verkleurt. Schep de truffeltapenade door de mayonaise en meng tot een sausje.


    Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01 Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01 Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
  2. Verdeel de ossenhaas in porties op 4 verschillende borden. Gebruik eventueel een kookring om een mooie vorm te houden. Strooi de ringetjes bosui en wat Parmezaanse kaas er over. Trek een flinke streep truffelmayonaise er naast. Serveer de ossenhaastartaar met het kleine broodje.


  3. Maak dit gerecht vlak voordat je het serveert om verkleuring van het vlees te voorkomen.