Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tartaar van ossenhaas met truffelmayo

Simpel en lekker voorgerecht voor het kerstmenu: ossenhaastartaar, truffelmayonaise en parmezaanse kaas

Ingrediënten 
160 gr ossenhaas
50 gr Parmazaanse kaas snippers
2 eetl mayonaise
1 theel truffel tapenade
1 bosuitje, fijn gesneden
4 mini (afbak)broodjes
 
Materialen
Eventueel een kookring
 
Bereiding
Snijd de ossenhaas met een scherp mes fijn. Breng het vlees goed op smaak met peper en zout. Voeg 2 eetlepels water toe aan de ossenhaas en dek goed af met folie zodat hij niet verkleurt. Schep de truffeltapenade door de mayonaise en meng tot een sausje.
 
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Verdeel de ossenhaas in porties op 4 verschillende borden. Gebruik eventueel een kookring om een mooie vorm te houden. Strooi de ringetjes bosui en wat parmezaanse kaas er over. Trek een flinke streep truffelmayonaise er naast. Serveer de ossenhaastartaar met het kleine broodje.
 
Maak dit gerecht vlak voordat je het serveert om verkleuring van het vlees te voorkomen.

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×