Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tartaar van ossenhaas met truffelmayo

Simpel en lekker voorgerecht voor het kerstmenu: ossenhaastartaar, truffelmayonaise en parmezaanse kaas

Ingrediënten 
160 gr ossenhaas
50 gr Parmazaanse kaas snippers
2 eetl mayonaise
1 theel truffel tapenade
1 bosuitje, fijn gesneden
4 mini (afbak)broodjes
 
Materialen
Eventueel een kookring
 
Bereiding
Snijd de ossenhaas met een scherp mes fijn. Breng het vlees goed op smaak met peper en zout. Voeg 2 eetlepels water toe aan de ossenhaas en dek goed af met folie zodat hij niet verkleurt. Schep de truffeltapenade door de mayonaise en meng tot een sausje.
 
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Verdeel de ossenhaas in porties op 4 verschillende borden. Gebruik eventueel een kookring om een mooie vorm te houden. Strooi de ringetjes bosui en wat parmezaanse kaas er over. Trek een flinke streep truffelmayonaise er naast. Serveer de ossenhaastartaar met het kleine broodje.
 
Maak dit gerecht vlak voordat je het serveert om verkleuring van het vlees te voorkomen.

 

Beoordeling (37 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst