Tartaar van ossenhaas met truffelmayo

Simpel en lekker voorgerecht voor het kerstmenu: ossenhaastartaar, truffelmayonaise en parmezaanse kaas

Ingrediënten 
160 gr ossenhaas
50 gr Parmazaanse kaas snippers
2 eetl mayonaise
1 theel truffel tapenade
1 bosuitje, fijn gesneden
4 mini (afbak)broodjes
 
Materialen
Eventueel een kookring
 
Bereiding
Snijd de ossenhaas met een scherp mes fijn. Breng het vlees goed op smaak met peper en zout. Voeg 2 eetlepels water toe aan de ossenhaas en dek goed af met folie zodat hij niet verkleurt. Schep de truffeltapenade door de mayonaise en meng tot een sausje.
 
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Verdeel de ossenhaas in porties op 4 verschillende borden. Gebruik eventueel een kookring om een mooie vorm te houden. Strooi de ringetjes bosui en wat parmezaanse kaas er over. Trek een flinke streep truffelmayonaise er naast. Serveer de ossenhaastartaar met het kleine broodje.
 
Maak dit gerecht vlak voordat je het serveert om verkleuring van het vlees te voorkomen.

 

75 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.