Tartaar van ossenhaas met truffelmayo

Simpel en lekker voorgerecht voor het kerstmenu: ossenhaastartaar, truffelmayonaise en parmezaanse kaas

Ingrediënten 
160 gr ossenhaas
50 gr Parmazaanse kaas snippers
2 eetl mayonaise
1 theel truffel tapenade
1 bosuitje, fijn gesneden
4 mini (afbak)broodjes
 
Materialen
Eventueel een kookring
 
Bereiding
Snijd de ossenhaas met een scherp mes fijn. Breng het vlees goed op smaak met peper en zout. Voeg 2 eetlepels water toe aan de ossenhaas en dek goed af met folie zodat hij niet verkleurt. Schep de truffeltapenade door de mayonaise en meng tot een sausje.
 
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Ossenhaastartaar met truffelmayonaise 01
Verdeel de ossenhaas in porties op 4 verschillende borden. Gebruik eventueel een kookring om een mooie vorm te houden. Strooi de ringetjes bosui en wat parmezaanse kaas er over. Trek een flinke streep truffelmayonaise er naast. Serveer de ossenhaastartaar met het kleine broodje.
 
Maak dit gerecht vlak voordat je het serveert om verkleuring van het vlees te voorkomen.

 

Vind je dit leuk?
81 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!