Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Thaise quinoa salade

Deze maaltijd salade met quinoa heeft een Thaise twist door de frisse dressing en koriander

Ingrediënten
  • 120 gr quinoa
  • 1 paprika
  • 50 gr peen julienne
  • 180 gr tofu roerbakreepjes
  • handje cashewnoten
  • ½ komkommer
  • verse koriander
Dressing:
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 rode peper
  • 1 limoen (sap)
  • 1 eetlepel honing
  • snuf gemberpoeder (of verse geraspte gember)

Bereiding
Kook de quinoa volgens de verpakking gaar. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de paprika en de komkommer in reepjes en plakjes. Giet de quinoa af en roer de dressing er door. Meng de gekruide quinoa met de paprikareepjes, peen julienne, komkommer en grof gehakte koriander.

Bak de tofu nog even in de pan en voeg dan toe aan de quinoa salade samen met wat grof gehakte cashewnoten.

Kun je geen kant en klare tofu roerbakreepjes vinden? Laat een stuk tofu dan goed uitlekken en dep hem goed droog. Snijd de blokjes en marineer eventueel met een beetje ketjap en bak aan in een pan.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×