
Thaise quinoa salade
Deze maaltijd salade met quinoa heeft een Thaise twist door de frisse dressing en koriander
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
120 gr quinoa
-
1 paprika
-
50 gr peen julienne
-
180 gr tofu roerbakreepjes
-
handje cashewnoten
-
0.5 komkommer
-
verse koriander
Dressing:
-
2 eetlepels sojasaus
-
2 eetlepels sesamolie
-
1 rode peper
-
1 limoen ( sap )
-
1 eetlepel honing ( of agavesiroop )
-
snuf gemberpoeder ( of verse geraspte gember )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de quinoa volgens de verpakking gaar. Meng de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar. Snijd de paprika en de komkommer in reepjes en plakjes. Giet de quinoa af en roer de dressing er door. Meng de gekruide quinoa met de paprikareepjes, peen julienne, komkommer en grof gehakte koriander.
-
Bak de tofu nog even in de pan en voeg dan toe aan de quinoa salade samen met wat grof gehakte cashewnoten.
-
Kun je geen kant en klare tofu roerbakreepjes vinden? Laat een stuk tofu dan goed uitlekken en dep hem goed droog. Snijd de blokjes en marineer eventueel met een beetje ketjap en bak aan in een pan.
Heeft het gesmaakt?
55 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 550
- vet 28 gr
- verzadigd vet 4 gr
- koolhydraten 55 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 7 gr
- eiwit 18 gr
- zout 2 gr
Ook lekker