Ga naar de inhoud
Oosterse zalmspies

Oosterse zalmspies

Een heerlijke zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.

10 M + 15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 300 gr zalm
  • 3 bos uien
  • 5 gr koriander

Marinade

  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • verse rode peper ( naar smaak )
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Benodigdheden

  • 5 saté prikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg alvast de saté prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ.


  2. Maak de marinade door alle ingrediënten van de marinade te mengen. Voeg rode peper naar smaak toe.


  3. Snijd de zalm in blokjes en marineer de blokjes vervolgens minimaal 15 minuten hierin. Hoe langer, hoe meer smaak natuurlijk.


    zalm_spies_bbq www.leukerecepten.nl zalm_spies_bbq www.leukerecepten.nl zalm_spies_bbq www.leukerecepten.nl
  4. Snijd in de tussentijd de bosuien in stukken van ongeveer 4 cm lang en hak de koriander alvast fijn.


  5. Rijg nu eerst een blokje zalm op de saté prikker, dan een stukje bos ui en herhaal deze stappen tot er 3 blokjes zalm op de prikker zitten.


  6. Grill de zalm op de BBQ ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot deze gaar is.


  7. Dit recept is gemaakt door Jaimy