Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Oosterse zalmspies

Een heerlijke zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.

Ingrediënten
  • 300 gr zalm
  • 3 bos uien
  • 5 gr koriander
Marinade
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • rode peper naar smaak
  • 1 theelepel sesamzaadjes
Benodigdheden
  • 5 sate prikkers

Bereiding
Leg alvast de saté prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ. Maak de marinade door alle ingrediënten van de marinade te mengen. Voeg rode peper naar smaak toe. Snijd de zalm in blokjes en marineer de blokjes vervolgens minimaal 15 minuten hierin. Hoe langer, hoe meer smaak natuurlijk.

Snijd in de tussentijd de bos uien in stukken van ongeveer 4 cm lang en hak de koriander alvast fijn. Rijg nu eerst een blokje zalm op de saté prikker, dan een stukje bos ui en herhaal deze stappen tot er 3 blokjes zalm op de prikker zitten. Grill de zalm op de BBQ ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot deze gaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×