Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Oosterse zalmspies

Een heerlijke zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.

Ingrediënten
  • 300 gr zalm
  • 3 bos uien
  • 5 gr koriander
Marinade
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • rode peper naar smaak
  • 1 theelepel sesamzaadjes
Benodigdheden
  • 5 sate prikkers

Bereiding
Leg alvast de saté prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ. Maak de marinade door alle ingrediënten van de marinade te mengen. Voeg rode peper naar smaak toe. Snijd de zalm in blokjes en marineer de blokjes vervolgens minimaal 15 minuten hierin. Hoe langer, hoe meer smaak natuurlijk.

zalm_spies_bbq_02.jpg
zalm_spies_bbq_04.jpg
zalm_spies_bbq_05.jpg
zalm_spies_bbq_06.jpg

Snijd in de tussentijd de bos uien in stukken van ongeveer 4 cm lang en hak de koriander alvast fijn. Rijg nu eerst een blokje zalm op de saté prikker, dan een stukje bos ui en herhaal deze stappen tot er 3 blokjes zalm op de prikker zitten. Grill de zalm op de BBQ ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot deze gaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (20 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg