Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Oosterse zalmspies

Een heerlijke zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.

Ingrediënten
Marinade
Benodigdheden

Bereiding

 Leg alvast de saté prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ. Maak de marinade door alle ingrediënten van de marinade te mengen. Voeg rode peper naar smaak toe. Snijd de zalm in blokjes en marineer de blokjes vervolgens minimaal 15 minuten hierin. Hoe langer, hoe meer smaak natuurlijk.

 Snijd in de tussentijd de bos uien in stukken van ongeveer 4 cm lang en hak de koriander alvast fijn. Rijg nu eerst een blokje zalm op de saté prikker, dan een stukje bos ui en herhaal deze stappen tot er 3 blokjes zalm op de prikker zitten. Grill de zalm op de BBQ ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot deze gaar is.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×