Oosterse zalmspies

Een heerlijke zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Marinade
Benodigdheden

Bereiding

Leg alvast de saté prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ.

Maak de marinade door alle ingrediënten van de marinade te mengen. Voeg rode peper naar smaak toe.

Snijd de zalm in blokjes en marineer de blokjes vervolgens minimaal 15 minuten hierin. Hoe langer, hoe meer smaak natuurlijk.

Snijd in de tussentijd de bosuien in stukken van ongeveer 4 cm lang en hak de koriander alvast fijn.

Rijg nu eerst een blokje zalm op de saté prikker, dan een stukje bos ui en herhaal deze stappen tot er 3 blokjes zalm op de prikker zitten.

Grill de zalm op de BBQ ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot deze gaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

75 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!