Oosterse zalmspies
Een heerlijke zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.
10 M + 15 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
300 gr zalm
-
3 bos uien
-
5 gr koriander
Marinade
-
1 eetlepel gembersiroop
-
1 eetlepel sojasaus
-
1 eetlepel sesamolie
-
1 eetlepel limoensap
-
verse rode peper ( naar smaak )
-
1 theelepel sesamzaadjes
Benodigdheden
-
5 satƩ prikkers
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Leg alvast de satƩ prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ.
-
Maak de marinade door alle ingrediƫnten van de marinade te mengen. Voeg rode peper naar smaak toe.
-
Snijd de zalm in blokjes en marineer de blokjes vervolgens minimaal 15 minuten hierin. Hoe langer, hoe meer smaak natuurlijk.
-
Snijd in de tussentijd de bosuien in stukken van ongeveer 4 cm lang en hak de koriander alvast fijn.
-
Rijg nu eerst een blokje zalm op de satƩ prikker, dan een stukje bos ui en herhaal deze stappen tot er 3 blokjes zalm op de prikker zitten.
-
Grill de zalm op de BBQ ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot deze gaar is.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
96 stemmen
Ook lekker