Thaise salade met biefstuk en mango
Frisse salade met komkommer, mango en tauge met gebakken biefstuk en een oosterse dressing
Ingrediënten
125 gr tauge
2 middelgrote mango’s
1 komkommer
1 rode peper
4 kropjes little gem sla (of blaadjes van een krop sla)
4 stukken biefstuk a 125 tot 150 gram
75 gr ongezouten cashewnoten
Olie of boter om te bakken
Dressing:
2 teentjes knoflook
Stukje gember a 2 cm
1 klein uitje of sjalotje
1 eetlepel palmsuiker of bruine basterdsuiker
2 limoenen
Scheut donkere sojasaus
Bereiding
Snijd voor de dressing de knoflook, gember en het uitje zo fijn mogelijk. Bak dit in een klein beetje olie een minuutje of twee. Knijp de limoenen boven het pannetje uit en voeg een scheut sojasaus en de suiker toe. Roer dit mengsel goed door en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen en laat daarna wat afkoelen.






Verdeel de bladen sla mooi over 4 borden (in een bloemvorm). Schep wat van het groente-mango mengsel er op en bestrooi met wat cashewnoten. Rooster de cashewnoten in een paar minuten licht bruin in een koekenpan zonder boter of olie, laat ze daarna afkoelen op een bord. Verhit een beetje boter of olie in de koekenpan en bak de biefstuk ongeveer 3 minuten aan beide zijden (afhankelijk van de dikte en het gewenste resultaat). Haal het vlees uit de pan en snijd in dunne plakjes. Serveer het vlees op de salade en schep nog een beetje dressing er op.
Tip: Serveer er wat noedels bij om extra koolhydraten toe te voegen aan de maaltijd.