Maïssoep

Een smaakvolle maïssoep die lekker romig is gemaakt met kokosmelk. Een verrassende soep die je in 20 minuutjes maakt. Probeer het ook eens! Extra lekker met een snufje chili.

Voorgerecht 20 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een (soep)pan in een beetje olie.

  2. Laat de maïs uitlekken (bewaar eventueel een aantal voor garnering) en doe de maïs ook in de pan. Voeg de snuf komijn toe en vervolgens ook de bouillon en kokosmelk.

  3. Kook zachtjes door voor 5 minuutjes.

  4. Pureer de soep fijn. Ik gebruikte een blender waardoor ik weinig last had van velletjes van de maïs in de soep. Maar gebruik je een staafmixer dan kun je eventueel de soep nog even zeven om de velletjes eruit te halen, mocht je dat niet lekker vinden.

  5. Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat peper, zout of komijn toe.

  6. Serveer de maïssoep in kommen of bordjes en garneer deze met wat extra maïs, een paar druppels olie, chilivlokken (naar smaak) en eventueel wat tuinkers.

  7. Tips: Bewaar de soep na afkoelen afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

  8. Serveer de soep met lekkere wraps, een quiche of een knoflookbroodje.

Heeft het gesmaakt?
69 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!