Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tomatentaart met basilicum

Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes

Ingrediënten
  • 500 gr middelgrote tomaten (Tasty Tom’s in verschillende kleuren)
  • 4 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg of 5 plakjes uit de vriezer
  • 250 gr ricotta
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • peper en zout
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
Materialen
  • Taart of quichevorm

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Bekleed een taart of quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de italiaanse kruiden, peper, zout en ricotta. Doe het mengsel in de bekleedde vorm. Halveer de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven in het ricottamengsel.

tomatentaart_01.jpg
tomatentaart_02.jpg
tomatentaart_03.jpg
tomatentaart_04.jpg

Bestrooi met wat pijnboompitten. Bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Garneer voor het serveren met wat verse basilicum.

Tip: vervang de tomaten ook eens door cherrytomaatjes.

Beoordeling (53 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal