Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tomatentaart met basilicum

Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes

Ingrediënten
  • 500 gr middelgrote tomaten (Tasty Tom’s in verschillende kleuren)
  • 4 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg of 5 plakjes uit de vriezer
  • 250 gr ricotta
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • peper en zout
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
Materialen
  • Taart of quichevorm

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Bekleed een taart of quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de italiaanse kruiden, peper, zout en ricotta. Doe het mengsel in de bekleedde vorm. Halveer de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven in het ricottamengsel.

tomatentaart_01.jpg
tomatentaart_02.jpg
tomatentaart_03.jpg
tomatentaart_04.jpg

Bestrooi met wat pijnboompitten. Bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Garneer voor het serveren met wat verse basilicum.

Tip: vervang de tomaten ook eens door cherrytomaatjes.

Beoordeling (72 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst