Tomaten quiche met basilicum
Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes
20 M + 50 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
500 gr middelgrote tomaten ( Tasty Tomās in verschillende kleuren )
-
4 eieren
-
1 rol vers bladerdeeg of 5 plakjes uit de vriezer
-
250 gr ricotta
-
verse basilicum
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
peper en zout
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
Materialen
-
Taart of quichevorm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 190 graden. Bekleed een taart of quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de italiaanse kruiden, peper, zout en ricotta. Doe het mengsel in de bekleedde vorm. Halveer de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven in het ricottamengsel.
-
Bestrooi met wat pijnboompitten. Bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Garneer voor het serveren met wat verse basilicum.
-
Tip: vervang de tomaten ook eens door cherrytomaatjes.
Heeft het gesmaakt?
118 stemmen
Ook lekker