Tomaten quiche met basilicum

Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes

Hoofdgerecht 20 min + 50 oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Bekleed een taart of quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de italiaanse kruiden, peper, zout en ricotta. Doe het mengsel in de bekleedde vorm. Halveer de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven in het ricottamengsel.

  2. Bestrooi met wat pijnboompitten. Bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Garneer voor het serveren met wat verse basilicum.

  3. Tip: vervang de tomaten ook eens door cherrytomaatjes.

Heeft het gesmaakt?
117 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!