Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tomatentaart met basilicum

Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes

Ingrediënten
  • 500 gr middelgrote tomaten (Tasty Tom’s in verschillende kleuren)
  • 4 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg of 5 plakjes uit de vriezer
  • 250 gr ricotta
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • peper en zout
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
Materialen
  • Taart of quichevorm

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Bekleed een taart of quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de italiaanse kruiden, peper, zout en ricotta. Doe het mengsel in de bekleedde vorm. Halveer de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven in het ricottamengsel.

Bestrooi met wat pijnboompitten. Bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Garneer voor het serveren met wat verse basilicum.

Tip: vervang de tomaten ook eens door cherrytomaatjes.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×