Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tomatentaart met basilicum

Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes

Ingrediënten
  • 500 gr middelgrote tomaten (Tasty Tom’s in verschillende kleuren)
  • 4 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg of 5 plakjes uit de vriezer
  • 250 gr ricotta
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • peper en zout
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
Materialen
  • Taart of quichevorm

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Bekleed een taart of quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de italiaanse kruiden, peper, zout en ricotta. Doe het mengsel in de bekleedde vorm. Halveer de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven in het ricottamengsel.

tomatentaart_01.jpg
tomatentaart_02.jpg
tomatentaart_03.jpg
tomatentaart_04.jpg

Bestrooi met wat pijnboompitten. Bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Garneer voor het serveren met wat verse basilicum.

Tip: vervang de tomaten ook eens door cherrytomaatjes.

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili
Lasagne pompoen geitenkaas
Kip shoarma ovenschotel