Ga naar de inhoud
Tony’s chocolonely karamel zeezout mousse

Tony’s chocolonely karamel zeezout mousse

Makkelijk en lekker recept voor Tony's Chocolonely karamel zeezout mousse. Deze chocolademousse maak je met maar 3 ingrediënten en is een heerlijk luchtig toetje.

25 M + 4 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 180 gr Tony’s Chocolonely karamel zeezout
  • 200 ml slagroom
  • 4 eiwitten
  • Optioneel: strooisels of fruit om te decoreren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie en laat daarna iets afkoelen. Klop de slagroom net niet helemaal stijf. Schep de gesmolten Tony’s door de slagroom. Klop de eiwitten goed stijf in een schone kom met een schone mixer. Spatel deze vervolgens door het chocolade slagroom mengsel met een spatel, doe dit niet te lang anders maak je de luchtbelletjes kapot en heb je een minder luchtige mousse.


    tonys mousse www.leukerecepten.nl tonys mousse www.leukerecepten.nl tonys mousse www.leukerecepten.nl tonys mousse www.leukerecepten.nl
  2. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes of kommetjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met wat strooisels, fruit of nootjes.


  3. Je kunt natuurlijk ook een andere smaak Tony’s of chocolade gebruiken.