Tony’s chocolonely karamel zeezout mousse
Makkelijk en lekker recept voor Tony's Chocolonely karamel zeezout mousse. Deze chocolademousse maak je met maar 3 ingrediënten en is een heerlijk luchtig toetje.
25 M + 4 U opstijven
Ingrediënten
Voor personen
-
180 gr Tony’s Chocolonely karamel zeezout
-
200 ml slagroom
-
4 eiwitten
-
Optioneel: strooisels of fruit om te decoreren
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Smelt de chocolade au bain marie en laat daarna iets afkoelen. Klop de slagroom net niet helemaal stijf. Schep de gesmolten Tony’s door de slagroom. Klop de eiwitten goed stijf in een schone kom met een schone mixer. Spatel deze vervolgens door het chocolade slagroom mengsel met een spatel, doe dit niet te lang anders maak je de luchtbelletjes kapot en heb je een minder luchtige mousse.
-
Verdeel het mengsel over 4 glaasjes of kommetjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met wat strooisels, fruit of nootjes.
-
Je kunt natuurlijk ook een andere smaak Tony’s of chocolade gebruiken.
Heeft het gesmaakt?
505 stemmen
Ook lekker