Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tony chocolonely karamel zeezout mousse

Deze chocolademousse maak je met maar 3 ingrediënten en is een heerlijk luchtig toetje.

Ingrediënten
  • 180 gr Tony’s Chocolonely karamel zeezout
  • 200 ml slagroom
  • 4 eiwitten
  • Optioneel: strooisels of fruit om te decoreren

Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie en laat daarna iets afkoelen. Klop de slagroom net niet helemaal stijf. Schep de gesmolten Tony’s door de slagroom. Klop de eiwitten goed stijf in een schone kom met een schone mixer. Spatel deze vervolgens door het chocolade slagroom mengsel met een spatel, doe dit niet te lang anders maak je de luchtbelletjes kapot en heb je een minder luchtige mousse.

Verdeel het mengsel over 4 glaasjes of kommetjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met wat strooisels, fruit of nootjes.

Je kunt natuurlijk ook een andere smaak Tony’s of chocolade gebruiken.

tonys-mousse

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×