Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tony chocolonely karamel zeezout mousse

Deze chocolademousse maak je met maar 3 ingrediënten en is een heerlijk luchtig toetje.

Ingrediënten
  • 180 gr Tony’s Chocolonely karamel zeezout
  • 200 ml slagroom
  • 4 eiwitten
  • Optioneel: strooisels of fruit om te decoreren

Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie en laat daarna iets afkoelen. Klop de slagroom net niet helemaal stijf. Schep de gesmolten Tony’s door de slagroom. Klop de eiwitten goed stijf in een schone kom met een schone mixer. Spatel deze vervolgens door het chocolade slagroom mengsel met een spatel, doe dit niet te lang anders maak je de luchtbelletjes kapot en heb je een minder luchtige mousse.

Verdeel het mengsel over 4 glaasjes of kommetjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met wat strooisels, fruit of nootjes.

Je kunt natuurlijk ook een andere smaak Tony’s of chocolade gebruiken.

tonys-mousse

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×