Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tony chocolonely karamel zeezout mousse

Deze chocolademousse maak je met maar 3 ingrediënten en is een heerlijk luchtig toetje.

Ingrediënten
  • 180 gr Tony’s Chocolonely karamel zeezout
  • 200 ml slagroom
  • 4 eiwitten
  • Optioneel: strooisels of fruit om te decoreren

Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie en laat daarna iets afkoelen. Klop de slagroom net niet helemaal stijf. Schep de gesmolten Tony’s door de slagroom. Klop de eiwitten goed stijf in een schone kom met een schone mixer. Spatel deze vervolgens door het chocolade slagroom mengsel met een spatel, doe dit niet te lang anders maak je de luchtbelletjes kapot en heb je een minder luchtige mousse.

tonys_mousse_01.jpg
tonys_mousse_02.jpg
tonys_mousse_03.jpg
tonys_mousse_04.jpg

Verdeel het mengsel over 4 glaasjes of kommetjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met wat strooisels, fruit of nootjes.

Je kunt natuurlijk ook een andere smaak Tony’s of chocolade gebruiken.

tonys-mousse
Beoordeling (108 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette