Italiaanse tosti met pesto

Lunch met deze goed belegde tosti van gegrild brood met pesto, tomaat en salami er tussen of serveer als avondmaal met een kop soep

Lunch recept 15 min

ingrediënten

voor 2 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tomaat en mozzarella in dunne plakken. Besmeer 2 sneetjes met een dun laagje pesto. Beleg ze met de plakjes salami, mozzarella en tomaat. Verdeel er een paar pijnboompitten en een of twee blaadjes basilum over.

  2. Dek de belegde sneetjes brood af met de andere sneetjes. Leg ze tussen de contactgrill of tosti ijzer. Bak ze een paar minuutjes tot ze krokant zijn en de kaas gesmolten is.

  3. Tip: laat voor een vegetarische versie de salami achterwege. Ga je liever voor een klassieke tosti, probeer dan deze ham kaas tosti.

Heeft het gesmaakt?
55 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!