Ga naar de inhoud
Italiaanse tosti met salami en pesto

Italiaanse tosti met salami en pesto

Super lekker lunch recept voor Italiaanse tosti met salami en pesto. Maak zelf deze goed belegde tosti van gegrild brood met pesto, tomaat en salami ertussen of serveer als avondmaal met een kop soep.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 sneetjes brood
  • 4 kleine dunne plakken salami
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Optioneel: Verse basiliucm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tomaat en mozzarella in dunne plakken. Besmeer 2 sneetjes met een dun laagje pesto. Beleg ze met de plakjes salami, mozzarella en tomaat. Verdeel er een paar pijnboompitten en een of twee blaadjes basilum over.


  2. Dek de belegde sneetjes brood af met de andere sneetjes. Leg ze tussen de contactgrill of tosti ijzer. Bak ze een paar minuutjes tot ze krokant zijn en de kaas gesmolten is.


  3. Tip: laat voor een vegetarische versie de salami achterwege. Ga je liever voor een klassieke tosti, probeer dan deze ham kaas tosti.