Turkse dürüm

Lekkere fastfood met Turkse twist: goed gevulde wraps met kruidige reepjes, kool en tomaat met knoflooksaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Saus

Bereiding

Maak eerst de saus. Rasp de komkommer en laat de rasp goed uitlekken in een zeef. Meng de rasp door de Griekse yoghurt. Pers het teentje knoflook er bij uit en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.

Verwarm de wraps, mijn voorkeur is om dit in een droge koekenpan te doen. Bak daarna de gyros of shoarma in de pan met een klein beetje olie. Snijd de rode ui in dunne ringen en snijd de tomaten in partjes.

Pak een wrap verdeel hier wat witte kool en sla op, doe dit iets meer aan 1 zijde. Verdeel hier wat tomaat en ui op. Schep dan wat van de shoarma of gyros erop en wat van de knoflook-komkommersaus. Rol dan de wrap strak op, plak hem dicht met een beetje saus of wikkel hem in folie.

43 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.