Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Turkse dürüm

Lekkere fastfood met Turkse twist: goed gevulde wraps met kruidige reepjes, kool en tomaat met knoflooksaus

Ingrediënten
Saus

Bereiding

Maak eerst de saus. Rasp de komkommer en laat de rasp goed uitlekken in een zeef. Meng de rasp door de Griekse yoghurt. Pers het teentje knoflook er bij uit en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.

Verwarm de wraps, mijn voorkeur is om dit in een droge koekenpan te doen. Bak daarna de gyros of shoarma in de pan met een klein beetje olie. Snijd de rode ui in dunne ringen en snijd de tomaten in partjes.

Pak een wrap verdeel hier wat witte kool en sla op, doe dit iets meer aan 1 zijde. Verdeel hier wat tomaat en ui op. Schep dan wat van de shoarma of gyros erop en wat van de knoflook-komkommersaus. Rol dan de wrap strak op, plak hem dicht met een beetje saus of wikkel hem in folie.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×