Ga naar de inhoud
Turkse dürüm

Turkse dürüm

Lekkere fastfood met Turkse twist: goed gevulde wraps met kruidige reepjes, kool en tomaat met knoflooksaus

25 M minuten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 grote wraps
  • 400 gr kebab of gyrosreepjes ( vega )
  • 50 gr sla
  • 1 kleine rode ui
  • 3 tomaten
  • 100 gr witte kool

Saus

  • 1/2 komkommer
  • 175 gr Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de saus. Rasp de komkommer en laat de rasp goed uitlekken in een zeef. Meng de rasp door de Griekse yoghurt. Pers het teentje knoflook er bij uit en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.


    Turkse dürüm Turkse dürüm Turkse dürüm
  2. Verwarm de wraps, mijn voorkeur is om dit in een droge koekenpan te doen. Bak daarna de gyros of shoarma in de pan met een klein beetje olie. Snijd de rode ui in dunne ringen en snijd de tomaten in partjes.


    Turkse dürüm Turkse dürüm Turkse dürüm
  3. Pak een wrap verdeel hier wat witte kool en sla op, doe dit iets meer aan 1 zijde. Verdeel hier wat tomaat en ui op. Schep dan wat van de shoarma of gyros erop en wat van de knoflook-komkommersaus. Rol dan de wrap strak op, plak hem dicht met een beetje saus of wikkel hem in folie.